Monday, February 28, 2011

Alhamdulillah Selamat ~~

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA
SELAMAT HARI RAYA CINA
SELAMAT HARI DEEPAVALI
SELAMAT HARI JADI
SELAMAT HARI ISNIN
SELAMAT HARI SELASA
SELAMAT HARI RABU
SELAMAT HARI KHAMIS
SELAMAT HARI JUMAAT
SELAMAT HARI SABTU 
SELAMAT HARI AHAD
SELAMAT HARI-HARI

DAN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

SELAMAT MALAM... ASSALAMUALAIKUM :)
JANGAN MARAH HAAAA HEHEHE

aku ada lesung pipit korang ada hahahaha

BLOG REVIEW SEGMEN - PART 3

assalamualaikum :)
12 lagi blog nina akan review harini ..
jom tengok sape yang terpilih tu :) singgah skali ok













apa lagi.. jom la singgah blog diorang ni hee :)






Kenapakah ~~

assalamaulaikum...
tadi aku pegi klinik sebab aku sakit telinga yang teramat sangat .. aku bajet telinga aku ni masok air dan jawapan yang sama aku dapat dari doktor tadi dia kate dia nampak telinga aku basah2 kat dalam..kenapakah !! saket tau tak grr

tadi kat opis ada perasmian TASKA PERMATA dan aku pulak ditugaskan menjadi jurukamera time event tu .. masalah sekarang aku tersangat lah tak larat tadi sebab telinga aku ni berdenyut-denyut lepastu aku snap pic pon sikit2 je..yang lain tu aku serahkan kat HUSNA budak yang praktikal sama dengan aku tu .. kesian dia.. btw thanks ye UNA sebab da tolong nina and thanks jugak kat UNA and kakak2 taska tu sebab take care gile kat aku tadi..

itu je la nak bagitau .. jumpa lagi malam karang.. thanks to QILOT LALINK sebab risau jugak tadi..iloveyou qilot (bukan lesbian ok) grr hahahah

comel kan -.- (perasan ke tak ni eyh hahahaha)

Sunday, February 27, 2011

Bila ~~

bila lapa kita makan
bila marah kita hempuk dinding
bila sedeh kita nanges la apa lagi
bila saket perut kita berak 

bila bosan kita dengar lagu
bila bosan lagi kita online apa yang patut
bila rindu peluk teddy bear
bile sayang bagitau la jangan simpan2 

bila badan busuk pegi la mandi 
bile sejuk pakai selimut
bila mengantok pegi la tido
bile da tersangat mengantuk keluarlah entri bodoh pandai ini ...

selamat malam :) peace no warr hheheh

NYTE KORANG.. ASSALAMUALAIKUM :)

BLOG REVIEW SEGMEN - PART 2

assalamualaikum :) harini nina na continue segmen ni.. ni dah part 2 :) ada 12 lagi blog yang nina akan review hari ni.. jom singgah blog diorang ..













apa lagi korang jom la jenguk blog diorang ni :)













Saturday, February 26, 2011

Kan Best Kalau ~~~

assalamualaikum :)
saja nak kongsi ..hari tu time nina tengah GODEK2 yahoo and google tetibe nampak pasal kfc and nina try serach lagi and lagi terjumpa pic ni




dan apa yang nina boleh faham dari ketiga-tiga gambar kat atas ni , nina rasa PAKCIK COLONEL ni akan berubah mengikut musim kot kan .. nina pon tak sure la sebab jumpa gambar je :) lama dah na update tapi baru hari ni sempat kan :) so pape korang search la.. tak silap kfc ni kat jepun .. kan best kalau kat MALAYSIA pon buat macam ni kan.. bole tgk pakcik ni pakai baju melayu hee

BLOG REVIEW SEGMEN - PART 1

assalamualaikum to all my reader, followers and stalkers hehehe macam yang nina janjikan, nina akan review blog blogger2 lain..pada sapa2 yang tinggalkan link je la ye :) hehehhe alhamdulillah untuk pertama kali nina buat segmen ramai jugak la yang join.. biasalah nina kan blogger baru so ini satu pencapaian yang bagos la kan.. ok semua jom kita tengok blog mana yang terpilih untuk part 1 ni ye :) ada 12 blog semuanye ..















ha apa lagi jom la singgah blog diorang ni :) ini nina pilih mengikut turutan ok.. kalau tak percaya korang bole klik kat menubar REVIEW SEGMEN kat atas tu ha :)


Friday, February 25, 2011

Satu ketika -.-

assalamualaikum all stalkers and followers also all my readers... wah speaking london gua hahaha -.-
rasa macam dah lame gile kan nina tak update blog ni .. kesian pulak nina kat blog nina ni :) nina nak kongsi story dengan korang pasal kes update meng-update ni..

mula2 nina buat blog dulu perghhh jangan cakap la kalau boleh nak update 10 kali sehari hahahha tu waktu mula2 la kan..orang cakap macam ketagih la.. itu time first2 dulu la.. sekarang nak update sehari sekali pon susah kan.. bukan apa macam kes nina ni nina buzy dengan praktikal, banyak keje pulak tu lepas tu dengan nak pikirkan idea untuk update apa lagi hahahah memang susah la kan :)

ok lepas tu kalau boleh kan nina taknak la update benda yang takde point contoh nye bende2 yang ta patot.. tapi macam nina ni agak2 korang nina update ni entry yang merapu ke -.- bagi la pendapat sikit .. hahaha lagi pon blog nina ni nina memang suka luahkan apa yang nina rasa and kebanyakkan entri nina sume related dengan life nina and dengan apa yang pernah berlaku dengan nina.. korang setuju tak hahahaha

ok kesimpulan pasa entri kali ni nina nak cakap korang kalau nak update korang update la entry yang orang suka nak baca and information2 berguna.. nina memang dah lame ta kongsi2information kat blog ni .. lain kali la ye :) oh btw korang bole tengok list kat menubar atas sekali tajuk REVIEW SEGMEN.. korang boleh click situ dan tengok ok :) yang takde dalam senarai bole bagitahu ok :) bubye

abaikan muka buruk ni -.-

Wednesday, February 23, 2011

SIAPA NAK NINA PROMOTE BLOG BACA NI

assalamualaikum :)

sapa2 yang rasa na join sila lah join ye...

nina terasa na review blog orang lain..

sila tinggalkan link anda jika anda berminat :)

tiada syarat2 ... boleh ajak member2 yang ada blog..

tak paksa na suruh follow blog nina.. ikot suka je :) yang penting ikhlas suda..

blog korang akan di review pada hari sabtu dan ahad,.. sila tinggalkan link anda ok :)

yang dah baca ni sila hebahkan ye.. lagi ramai lagi bagos ..terima kaseh :)

Tuesday, February 22, 2011

Kenangan Terindah :(

video

kenangan kau dan aku tak akan aku lupe sampai bila- bila..
kau pernah menyeri hidupku suatu masa dahulu..
kau telah banyak memberikan aku kebahagiaan dan kegembiraan sepanjang engkau bersamaku..
kau bersama aku dikala aku senang, dikalaku susah, juga dikalaku kesedihan..

kau sukar untuk mengecewakan hati aku kerana engkau telah berjanji akan menyayangiku seikhlas hati...
tapi semua itu hanya sementara ..
TUHAN lebih menyayangi mu daripada ku..
biarpun engkau sudah tiada..
kau tetap di dalam hati dan fikiran aku sayang ..
aku sentiasa mendoakan kamu semoga engkau aman di sana..

lagu ini merupakan lagu terakhir yang engkau tujukan padaku..
akan ku hayati bait-bait lagu ini dan mengandaikan engkau yang menyanyikannya untukku..
ku mahu kau tahu bahawa sukar untukku mencari penganti yang sama seperti mu..
tapi aku juga mahu kau tahu sejauh mana pun kau pergi
kau sentiasa berada di dalam hatiku sampai bila2..

AL-FATIHAH untuk ARWAH SYED :( 
by merindui syed.. 

(minta maaf kalau kalian yang membaca terasa geli dengan entri ini.. ini sekadar luahan hati nina .. assalamualaikum )

Bila Cinta !

assalamualaikum ... hari ni nina rasa sedey secara tiba.. bila nina sedeh nina suka dengar lagu bila cinta OST lagenda budak setan.. jom kita layan sama2 :(

video

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kina
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta
Masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku
liriktube.blogspot.com
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan

sory la ye agak jiwang sket malam ni :)

Sunday, February 20, 2011

Kenapa Jadi Macam Tu ???

assalamualaikum to all my readers, stalkers and followers :)

balik je dari ipoh tadi teros tukar baju pakai baju tidur on lappy and online FACEBOOK lepas tu sign in blogger tengok apa yang patut and teros update blog...apa lagi jom la layan :)

nina saja la nak kongsi2 pendapat nina tentang masalah yang nina nampak beberapa hari ni.. pada pendapat korang, korang suka menjadi seorang blogger yang disenangi oleh blogger lain walaupon tak famous ataupon korang suka jadi blogger yang famous tapi kurang disenangi oleh sebahagian blogger yang menjadi follower ataupon stalker..

kalau pada nina. nina lebih suka kalau nina menjadi seorang blogger yang disenangi.. nina tak kejar populariti dalam dunia blogger ni... buat apa nak kejar semua tu.... bukan penting sangat.. cuba korang bayangkan kalau korang berblogger lepas tu korang dapat kawan dari dunia blogger ni.. menarik kan.. nina pon dah jumpa banyak member dari dunia blogger ni..

satu lagi, kita sebagai blogger ni kena la terima pendapat dari blogger yang lain.. contohnya berkaitan dengan blog kita.. kalau ada orang kritik jangan la kita marah orang tu.. cuba korang ambil perhatian dengan apa yang dia bagitau tu.. mungkin korang boleh improve kan korang punya blog tak kira la dari segi penulisan korang ataupun dari design blog korang .. semua tu main peranan untuk korang menarik perhatian blogger lain singgah ke blog korang kan :)

satu lagi(berapa banyak satu daa hahaha), yang ni nina pernah ulaskan kat entri sebelum ni.. korang boleh godek2 archive blog untuk baca ok :) tak perlu la paksa orang untuk follow blog kita.. korang suka ke orang follow blog korang sebab terpaksa.. kalau setakat follow tapi tak selalu singgah blog kita pon ta best kan.. so jangan la paksa orang untuk follow blog kita..

entri kali ni nina tak tuju kat sape2..sebenarnya lama da nina na post pasal ni tapi ta ckup masa and tersangat la buzy.. so korang renung2kan lah dan selamat beramal heheheheh :)

peace no war yaww :)

Friday, February 18, 2011

Buat Saya Termuntah

assalamualaikum :)
harini nina dapat tag dari Cik Yaya .. memang dah bajet nak buat malam ni sebab lepas ni tatau pulak bile free kan.. ok risau jugak kan na jwb tag ni sebab kang elok2 takde penyakit semput terus wujud plak kan sebab memang banyak soalan yang kena jawab ni ahhaha poyo la gua ni -.-


Instruction :
once you are tagged, answer the question honestly.. no lying or cheating ok?

starting time : 10.45 p.m
name : Nurul Amalina Syakira Bt Abdullah
brother(s) : NomiHasrul,NomiHasri,NorHafiz,NorHafizi
eye colour : hitam rasenye ahahha
shoe size : 6 or 7
hair : rambur tak panjang mane tapi yang penting saya bertudung lol
piercing : errrrrr ta bp faham -.- 
height : tak ingat sebab dah lame ta pegi ukur hahaha
what are you wearing right now : baju tdo 
where do u Live : Perak

favourite number : 9
favourite drink : Milo
favourite month : Jun ofcourse because bufday gua time tu hhahaha
favourite breakfast : roti

HAVE YOU EVER
broken a bone : mak cakap penah time gua kecik2 dlu hee
been in a police car : penah sebab dulu abah polis 
fallen for a friend : maybe la hee
fallen for a guy / girl for a short time : maybe..
swam in the ocean :  perghhh memang takkan punya la sebab gua ta reti swimming -.-
broken someone's heart : i think YES!
cried when someone's died :  of course la lagi2 kalo orang tu rapat 
sat by the phone all night waiting for someone call : cehhh takde makne hahaha
saved e-mail :  rasenye macam tak je .. korang rasa camne plak hahaha
been cheated : jujur aku penah :)

WHAT
your room look like : hmmm no komen hahaha
what is right beside you :  family, bestfrenz, frenzwhat is the Last thing you ate : kfc snack plate and cheezy wedges 
WHO
the last person you tell : pakcik lesen sebab nak kompom kan besok nak pegi blaja ..
who was the last person you danced with : budak rumah sewa dulu .. rndu korang doe
who last made you smile : mak aku tiap2 hari buat aku senyum sebab dia klako hehehe

FINAL QUESTION
what are you listening right now : speak now by taylor swift
what did you do today : keje la derrr
are you the oldest : No! aku anak no 5 + bongsu ok haih hehehe
indoors or outdoors :  I like both!

TODAY DID YOU
talk to someone you like : i think yes heheh
kiss someone : hoish aku cium baby kakak sebelah ni ada la 
sing : yes tengah menyanyi sambil menaip.. korang bole hahaha

talk to an ex : ish memang takkan la 
miss someone : YES! i really miss someone..arwah BF aku
eat : la aku makan kepci la lunch tadi hehehe

LAST PERSON YOU TALKED WHO
you talked on the phone to : ada la mana bole bgtau hahaha my frenz jat 
made you cry : nope
you went to the mall with : kawan2 rndu nak hang out ngn diorang
who cheered you up : family,budak2 kakiblogger,kawan2 and baby kat sebelah rumah ni ha
have a crush on someone : yups
what books are you reading right now :  tak bace pape pon
best feeling in the world : bila apa yang kita nak dapat :)
future kids name : Nor Alynna Syakira kalo gurl kalo lelaki Muhammad Daniel Darwish
do you sleep with stuffed animal : teddy bear ada la 
what's under your bed : kosong hahahha
favourite sport : badminton jaguh tau hahaha
favourite place : home sweet home
do you have a job : tengah practical sekarang
what time is it now : 11.00 p.m

with however long it took you to complete this, post as "my15 minutes survey" and tag 15 people.. bapak ramai kau nak ahahahahah

and sesape je yang nak korang bole ambik.. gua blur la nak tag kat sape -.-

Selamat Hari Jumaat



assalamualaikum :) ok smlm gua ta update blog sebab gua tido awal gile.. sumpah awl.. kol 10 atau lebey sikit 10 tu gua rasa hahahha 
sangat tak sangke kan (jap asal ayat gua agak keskemaan) ahahahha ok pastu smlm gua agak letey and tercetuslah moody dalam 
diri gua .. so gua pon malas na on9 sbb kompom nnt gua rasa mcm na mara orang hee better gua tdo kan ehehhe 


actually gua na mintak maap kat sesape yang ada tag gua untuk pape contest or entri ker yang gua blom buat..sumpah gua tade mase skrg..
gua skrg da jrg kot update blog cmne plak la gua na buat tag korg.. ok gua cuba luangkan masa gua untuk buat tag korang ok..
pape nnt gua bg tau la kat blog korang2 yang da tag gua :)


ok maybe entri kali ni agak panjang berbanding biase hahaha gua sebenarnye na cite skit la kan hahahah skrg ni gua agak rajin blogwalking.. gua suka bace2 entri  komen2 entri and kadang2 gua jadi silent reader je.. hahahah ok skrg gua da paham perasaan orang yang blogwalking blog gua time ada lagu dlu2 ahahha serabut kan :)
gua da rasa da -.- ok skrg kalo ikot pendapat gua, gua tasuke g blog yg mcm ni


 ada lagu yang kuat2 rock2 sampy na meletop kpale gua..kalo na ltk lagu ltk la yg slow2 skit kan takpon ltk la yg ada buton pause
(gua penah ltk tp da buang)


blog yang berat smpy laptop gua hang.. yg ni mmg slalu jd.. kalo bole tayah ltk yg bukan2 nnt blog korang berat tak pon try gune jquery load nnt blog akan jd ringan skit


background yang serabut smpy tak nampak tulisan .. ok yg ni pon gua kurang berkenan taw sbb gua ni jenis suka baca entri ..hehhe


blog yg takde shoutmix atau cbox.. kan ssh na tggl jejak kalo tade mende2 ni hehehe


pastu blog yang terlalu bnyk gunakan shortform and "bahasa rempit' pening tau na baca -.-

tapi na buat cmne kan kalo tuan punya blog tu suke so gua ta bole ckp apa la hehehe tapi jgn risau even blog tu berat ke lagu kuat smpy telinga gua pekak ke gua tetap akan 
singgah n tgglkan jejak tak pon gua jadi silent readers :) gua tetap akan sokong budak2 kat dunia blogger nie hehehe :) k bubye