Monday, April 18, 2011

Kegilaan Kami Di McD !

Bila dah lama tak jumpa kegilaan mula la terserlah.. Hai SHAFIKA lain kali rajin2 kan diri anda untuk melepak dengan aku ok hahahahah ...

errr aku minum kau tengok je ok hahaha

errr na tunjuk cincin ak jap bole hahahha

mulut tu penting

aku comel lebey sikit dari kau hahaha

Jom Tinggalkan Link Korang

assalamualaikum ...
ehem2 testing2 1 2 3 hehehe agak2 ada tak yang rindu kat aku .. almaklumlah da lama tak update blog ni semenjak ada masalah ni kan cewahhhh... BTW aku sangat rindu la nak berBlogging.. korang2 rindu kat aku tak :) kalau rindu aku sayang korang lebey la :) hehehehe

hahahaha ok back to topic.. actually aku nak suruh korang2 letakkan link kat komen ni nanti... nanti bila aku da boleh on9 aku na pegi blogwalking kat blog korang.. nanti senang la kan... bole nina jenguk2 blog korang...

cepat atau lambat tu bergantung pada aku punya keadaan.. tapi aku janji aku akan pegi blog korang.. so jom la ramai2 letak link kat sini tau hee..

ok guys babai


Tuesday, April 12, 2011

Tolongla PLZZZZ

assalamualaikum :)
waaa seyesly gua rindu blog gua weyh... korang2 rindu tak kat aku =.= gedik je kan soalan tu hee..
ada masalah sikit so buat masa ni blog aku akan jarang on9 plus jarang la update blog kan :)

ok berbalik pada tajuk utama cewahhhh poyo jek ayat kan.. aku na mintak korang2 yang cantik dan hensem ni like picture anak buah aku.. dia masuk contest :) mana la tau dengan bantuan korang dia menang ke kan.. murah rezeki korang and murah jugak rezeki anak buah aku tu :) tolong eyh...

cara2 dia macam ni ..

http://www.facebook.com/pages/Pencarian-Babyface/197610193594774  (like page ni dulu)


http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150163428148814&set=o.197610193594774&theater (pastu like picture die plak)


senang je kan hehehehe tulah apa lagi jom la like ramai2 heheheh ok lah ini jek yang aku na mintak tolong.. korang sume baik hati kan ... hehehe ok babai

Tuesday, April 5, 2011

Sesal kemudian tak guna weyh


assalamualaikum..
kisah ni aku ambik dari kisah seorang kawan baik aku sendiri..kisah dia ni agak menyakitkan hati plus menyedihkan sebab dia terseksa sebab masalah yang menimpa dia ... anyway kawan baik aku ni gurl ok

macam ni kisah dia... biarla aku gelarkan kawan aku ni A.. mula2 aku kenal dia dia kapel dengan si B ni.. bahagia kot diorang ni.. kemana pon berdua jek.. yelakan nama lagi bercinta .. aku time berkasih dulu pon macam tu jugak.. aku bukan kenal si A ni je dia kenalkan aku kat si B ni jugak so secara tak langsung aku pon berkawan la dengan si B ni jugak..aku kenal si A ni waktu aku sem 1 lagi..

tapi start sem 2 aku dengan dia da lain kelas so macam da ta rapat sangat la kan .. tapi masih rapat la eyh camne la tu kan hahahaha then aku pendekkan la citer lepas dah 4 tahun dia kapel dengan si B ni akhirnya aku dapat tau yang diorang ni dah putus .. mule2 aku tau ni pon dari si B ni sebab di A ni macam malas nak cakap sangat .. aku kenal sangat si A ni, dia susah nak cerita masalah dia kat orang then aku beranikan diri jugak la tanya kat si A ni kan last2 baru la dia ngaku.. aku tanya la kenapa dia putus then dia cakap si B ni curang ngan dia..

sebelum tu aku mintak maaf la kat si A sebab aku tanya masalah peribadi dia kan.. ada sebab kenapa aku tanya dia .. sebab nye si B citer kat aku dia ada masalah ngan si A ni.. Si B kate kawan dia nampak si A dengan laki lain.. aku taknak la dengar sebelah pihak kan jadi aku pon tanya la kat si A.. rupenya baru la aku tau yang si B buat masalah dulu.. untuk pengetahuan korang si A yang aku kenal sangat setia dengan si B.. tapi ntah kenapa la si B tu sanggup buat macam tu kan.. si A ni cuba la nak selesaikan masalah dia dengan si B tapi si B tak hiraukan pujuk rayu si A ni sebab dia ada gurl lain time tu..

akhirnye si A buat keputusan nak lupekan si B ni.. lepas si A buat keputusan camtu tetibe lak si B carik dia balik.. bila dia tak dapat pujuk si A ni dia carik aku alasan dia, dia na tau pasal si A. aku malas la nak masuk campur kan sebab si A ni besfrenz aku.. lagi2 sekarang ni si A dah kawan dengan orang lain.. yang sweetnye si C ni yang banyak tolong dia sepanjang dia tengah bermasalah.. si C ni memang baiklah kalau tak silap sebab perwatakan dia pon agak slow dari si A..

bila si B dapat tau yang si A dah ada kawan baru dia cakap kat aku dengan ayat yang berbau cemburu la kan.. aku tak balas pon sebab aku rasa tak penting semua tu.. dan aku rasa dia nak menyesal pon tak gune dah bak kata si A time dia merayu dulu takde pulak si A nak kesah .. si A jugak cakap dia bukan la patung bile nak simpan bila taknak buang .. so kesimpulan kat sini jadikan la kisah ni sebagai pengajaran.. aku abadikan kisah kawan aku dalam blog sebab aku rasa menarik la kisah ni.. tak semestinya kapel lame2 tu tak bole na putus kan.. lagi satu kalau kita salah mengaku pon takpe jangan nak tuduh salah tu kat orang lain plak kan..

maaf , aku tak salah kan sape2 .. mugkin salah ni datang dari kedua-dua pihak tapi apa yang aku pasti aku kenal siapa meraka dan perangai mereka lagi2 kawan baik aku.. kalau korang rasa ini nonsense terpulang.. yang aku bole cakap jadikan kisah ni sebagai pengajaran.. jangan dah hilang baru nak cari balik.. takde gune dah time tu ok .. SEKIAN

Pelik Bin Ajaib

ok tadi aku godek2 blog tersayang aku ni kan pastu aku terjumpa sesuatu hahaha kelakar and pelik pon ada kan

cuba korang tengok keywords yang aku highligt kan tu pelik kan aku sendiri tak faham weyh adoiiii
(KLIK UNTUK TUMBESARAN YE)

cuba tengok pageview by countries aku.. betul ke tu ...yang malaysia tu aku pecaya la yang lain2 tu hmmm ntahla ...
(KLIK UNTUK TUMBESARAN YE)

pelik2 la kan ... hahahahha kelakar pon ada .. apa la yang korang search tu sampai ley tersangkut kat blog aku ni haaa hahaha

Maafkan Orang Tak Salah

ni qilot my gepreng <3 knl dr KAKIBLOGGER. thanks syg sbb da jd kawan i .. 

ni husna .. dia baik and sangat memahami aku even baru knl ta smpai setahun.. thanks na.. 
pada yang lain tu , maaf sgt2 aku takde gambar ngan korang ..jumpa nnt snap gambar banyak2 ok :)
assalamualaikum ..
entah kenapa aku nak share2 ngn korang pasal maaf memaafi ni hahaha harap2 korang faham ..
ntah kenapa aku tetibe pikir pasal ni.. camni la citer dia,, tahun lepas banyak benda buruk yang jadi kat aku.. gaduh sesaje la.. aku taktau la aku bersalah atau tak dalam soal tu.. tapi ada 1 kes memang aku tak bersalah..

kadang2 aku pikir jugak.. apa la salah aku ni kan .. mungkin apa yang jadi kat aku selama ni ada salah aku dan salah orang yang ada masalah dengan aku tu.. semua manusia ada buat salah.. kita manusia tak lari dari buat masalah kan.. kalau ada aku mintak maaf,, mungkin aku tak perasan salah aku sendiri.. aku sebenarnye tak suka nak gaduh2 ni..

salah satu sebabnye, kawan2 kan nak gadoh buat pe.. duduk sebilik sekatil setilam sebantal sume takkan aku nak lupekan tu.. banyak kenangan manis antara kawan2 ni.. tapi entah la kadang2 ego ni menguasai diri masing2.. tapi aku ni jenis memaafkan.. senang memaafkan orang.. tapi disamping tu aku cuba berhati2 dan berjaga-jaga taknak la masalah yang sama datang balik kan..

aku cuba improve kan diri aku ni, cube berubah ke arah kebaikan.. aku berharap aku akan menjadi yang lebih baik dari sebelumnya.. aku nak berterima kasih kepada beberapa orang KAWAN yang baru aku kenal sebab dah banyak tolong aku pastu banyak bagi nasihat yang membina.. thanks kawan2.. tak sangka walaupon baru kenal korang sanggup la dengar masalah aku.. thanks to AMIEY,LAVENDER,AIEN,QILOT,ARINE,HUSNA and YANA.. mungkin kite tak pernah jumpa..kenal pon dalam FACEBOOK and BLOGGER tapi sepanjang aku kenal korang banyak nasihat aku dapat..

kepada sesape yang ada saket hati atau tak puas hati dengan aku and mungkin aku ada sakit kan hati korang aku mintak maaf sangat2.. mungkin aku tak perasan sume tu.. BELAJARLAH MEMAAFKAN ORANG.. kalau bole sebelum tidur tu pon kita maafkan semua orang sebab mana nak tau andai malam tu malam terakhir kita kat muka bumi ni kan..

Apa salah Dia ..

http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&pub=xa-4add433b67288b7d (KLIK KALAU NAK TAU)

apa salah budak ni sampai di diperlakukan macam ni.. semua orang pertikaikan benda yang sama.. kalau pun dia buat salah tu, tak perlu la nak pukul sampai 2 jam.. cikgu dia takde perasaan ke.. apa perasaan orang yang pukul ni kalau anak dia ada kat tempat budak tu sekarang..mesti sedeh kan.. sedeh hati aku bila baca berita ni tadi.. aku rasa cikgu dia kejam sangat ...

apa pendapat korang.. pendapat aku, kalau betul la dia salah bincang la elok2.. benda mcm ni bole dibawak berbincang.. walaupun na pukul kenapa sampai macam tu sekali.. pukul 2 kali ke sudah la.. ni pukul sampai meragut nyawa.. masyaallah.. kejamnya manusia.. apa2 pon jom ramai2 sedekahkan al-fatihah unutk arwah.. semoga dia ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman dan semoga segala dosa dia diampunkan.. AMIN..

SORI KALAU ENTRI NI AGAK EMOSI..

Dengan Ini Saya ~~

abaikan keserabutan shawl itu hahaha comel en hee
assalamualaikum :)
hahaha dengan ini saya na bagitau bahawa saya telah lulus test JPJ untuk lesen kete.. alhamdulillah senang hati , gembira, lega sebab dah lulus.. tadi memang cuak gile sebab banyak yang fail dekat bukit ... da la aku num yg last2.. mau nye aku tak cuak kan...

pastu tadi naseb baek jugak sebab JPJ dia semua baik2.. GATAL pon ada tapi nasib baik aku tak dapat yang gatal.. aku dapat semua pakcik2 yang baik.. seyes tak gatal.. hahahaha aku siap kne perli lagi kot dengan JPJ tu dia kata aku ada parkinson.. sabar je la kan hahhaa

anyway alhamdulillah la ,. lesen dua2 da ada .. lesen kete dengan lesen moto.. tinggal nak amek kursus kawen je lagi..pasni lengkap la.. hahahaha sape nak join aku ambik kursus kawen angkat tangan hahahaha

Sunday, April 3, 2011

Doakan Saya :)


KEPADA SEMUA YANG MEMBACA, BESOK AKU ADA TEST JPJ KETE.. BARU NAK AMBIK LESEN SILA DOAKAN SAYA SUPAYA SAYA LULUS.. SAYA SAYANG KALIAN.. SORY SANGAT DAH LAMA TAK UPDATE BLOG.. BZ DAN MALAS ACTUALLY.. ADA MASA NINA AKN UPDATE OK .. BABAI ASSALAMUALAIKUM