Thursday, September 6, 2012

Korang Nampak Tak Apa Yang Aku Nampak



cuba tengok.. tengok la cepat. ish tengok la. hehehe perbezaan nye. time mula-mula berblog rajin bebeno nak update. ce tengok yang bawah-bawah sedih je rasa hahahaha ok babai

Wednesday, September 5, 2012

Cara nak hilangkan rasa pedas ketika makan dengan cepat dan pantas


mungkin ada yang dah tahu cara ni ataupun mungkin ada yang belum tahu. ok aku selalu buat la benda ni so tak salah aku nak share dengan korang kan hehehe sharing is caring kan .

cara dia senang je bila korang tengah makan tetibe kot-kot la korang tergigit cabai melaka/cabai kecik tu kan korang boleh hilangkan rsa pedas yang teramat sangat tu dengan minum air panas contohnya air teh o ke teh tarik ke tak pon air suam yang panas tu . for sure rasa pedas tu akan berkurang. 

ini memang betul-betul jadi sebab aku selalu buat. aku ni makan goreng-goreng macam mee ke ketiaw ke memang kena ada cabai burung tu baru la aummmm. hahaha selamat mencuba :)

cabai melaka yang ni kurang pedas . yang ni biasanya aku buat ulam je 
yang ni memang pedas. kalau cabai kat atas tu takde cabai ni pon aku hantam je hehe

Kenapa orang tak datang blog kite ?


taknak tulis pepanjang kite cume nak cakap kite tak suka la bila tengah-tengah mood blogwalking datang ada something yang buat kita menyampah pulak datang serentak. korang baca la kat bawah ni kenapa kite tetibe buat entry ni hehe

  1. bila nak komen post korang , korang letak word verification tu. cuba korang tukar kepada approved komen kan ke tak menyusahkan pengunjung blog korang :)
  2. lagu kuat bebeno. mana mau nye orang nak baca entry korang kalau dah lagu kuat sangat. cari lagu yang slow2 sikit tak pon takyah bubuh ke kan. macam kite, kite bubuh jugak hahaha tapi lagu slow lah kan 
  3. lagi 1 kita pantang kalau pegi blog yang lambat nak load. alahai nak menunggu pon dah jadi 1 hal kan.
  4. cara penulisan jugak jangan diabaikan. kepada adik-adik yang baru nak belajar berblog sila lah tulis baik-baik bagi senang orang nak faham. jangan banyakkan shortform ye adik-adik. buat macam karangan pun orang tak marah. 
kalau korang nak orang selalu lawat blog korang rajin-rajin lah update blog tau, macam kite memang kite malas nak update hehe lepas tu cuba try baca apa yang kite tulis kat atas tu kot-kot dapat membantu korang ke. ok korang babai. Assalamualaikum


Monday, September 3, 2012

Eid 2012

yup aku tahu cerita bab raya ni memang dah basi tapi ini je waktu terluang yang aku ada untuk aku hapdate blog yang dah lama terbiar dengan sawang dah memenuhi segenap ruang blog ni . wahh kata-kata bermadah gitu. ok sebelum tu aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua pengunjung blog aku. mohon ampun dan maaf sekiranya ada penulisan dalam blog ni yang membuatkan sesape terasa hati . 
ok kisah raya aku ni ada 3 bahagian. yang pertama ni aku nak story masa raya pertama haritu. punya la busy hari raya pertama haritu sampaikan aku tak sempat nak snap gambar bebanyak. bangun je tido terus mandi sunat hari raya lepastu terus tolong mak kat dapur. menu makanan time hari raya pertama haritu nasik dagang, ketupat, lemang, rendang ayam, kuah kacang dan lontong. ok kat bawah ni gambar time hari raya pertama 
my family 

mak, saya dan abang saya 

busy melayan tetamu
abang kembar saya .




ok tu cerita bab pertama time hari raya pertama kan. sekarang aku nak citer time aku pegi beraya dengan schoolmates aku. hari raya yang keberapa pon aku tak ingat terum betul aku ni hahaha. ok actually kami just plan nak pegi beraya umah cikgu kelas kami Puan Saripah Norini tapi last-last lepas balik beraya dari rumah cikgu mereka2 ajak pegi serbu umah kawan2 yang bakal menjadi mangsa haha nasib baik lah kami serbu umah dorang yang memang ada kat umah kan haha seronok sangat time ni. dah lama tak jumpa kawan2 kan hee kami beraya dari pukul 2 petang sampai 11 malam. wow!



makin lama makin besar semuanya haha
kawan-kawan
muka letih dah semuanya 
The Girls



ok then setel dah story bab beraya dengan kawan-kawan2 kan. yang bab ketiga ni aku nak cerita time aku buat open house untuk kawan-kawan haritu. alhamdulillah plan yang dirancang tiba-tiba berjalan dengan lancar. semua makanan habis sebab tak sangka ramai jugak yang datang. thanks guys 

classmates 5SSK
aku, ecah, lynn
kegemukan gua yang jeles terpancar disitu. damn!
semua memang kaki bergambar so jangan tanya la kenapa asyik gambar kami je
cik dLa kata "manja je rope pegang2 tangan haha"
gadis dan bunga mungkin.lulz~
mak dengan bakal besan die. psst bakal kakak ipar saya yang baju biru tu :)





so berakhir la sudah entry raya saya. panjang dan banyak gambar hahahah lantakkan. gian woooooooo nak hapdate pepanjang gini hikhik