Wednesday, September 5, 2012

Cara nak hilangkan rasa pedas ketika makan dengan cepat dan pantas


mungkin ada yang dah tahu cara ni ataupun mungkin ada yang belum tahu. ok aku selalu buat la benda ni so tak salah aku nak share dengan korang kan hehehe sharing is caring kan .

cara dia senang je bila korang tengah makan tetibe kot-kot la korang tergigit cabai melaka/cabai kecik tu kan korang boleh hilangkan rsa pedas yang teramat sangat tu dengan minum air panas contohnya air teh o ke teh tarik ke tak pon air suam yang panas tu . for sure rasa pedas tu akan berkurang. 

ini memang betul-betul jadi sebab aku selalu buat. aku ni makan goreng-goreng macam mee ke ketiaw ke memang kena ada cabai burung tu baru la aummmm. hahaha selamat mencuba :)

cabai melaka yang ni kurang pedas . yang ni biasanya aku buat ulam je 
yang ni memang pedas. kalau cabai kat atas tu takde cabai ni pon aku hantam je hehe

3 comments:

Pretty2 Shy ( M.O) said...

Salam ..
Saya nak share 1 lagi tips ..
Minum coke sejuk pun boleh mhilangkan rasa pedas ..
Selamat mencuba !! (^__^,)v

Budak Giler Cadbury said...

@Pretty2 Shy ( M.O) hehe thanks for sharing :)

Pretty2 Shy ( M.O) said...

@Budak Giler Cadbury

U welcome ..