Sunday, November 20, 2011

Kurang Keyakinan Diri ~



dan selamat malam semua. aku nak kongsi dengan korang sesuatu yang sangat berkaitan dengan diri aku sendiri. sejujurnya aku ada masalah kurang keyakinan diri. tak kira la dengan kawan, orang luar atau pon sesapa je. ok aku terangkan lebih terperinci.

sebenarnya aku ada masalah kurang keyakinan diri ni dah lama. contohnya apa je yang aku nak buat kadang2 aku rasa tak yakin dan tak mampu dengan diri aku sendiri. lepas tu kadang2 bila aku nak pegi interview kerja aku memang ada masalah sebab aku tak yakin diri aku ni mampu nak kerja dengan sekian2 syarikat. kadang2 mugkin kawan2 yang dah kenal aku ni tak percaya yang aku ni sebenarnye pemalu. selalunye aku kalau nak cari keje mesti nak ajak kawan yang lain pegi sekali sebab aku takot nanti kalau aku dapat keje tu orang2 yang dah lama keje akan pandang aku serong. ni kalau berkaitan dengan kerja.

kalau berkaitan penampilan pulak aku sangat tak yakin nak berfesyen macam orang2 sekarang. even nak pakai shawl pon aku tak yakin. aku takot bile aku keluar dengan pakaian yang berfesyen macam tu orang akan kata aku dari belakang. lagipon aku sedar aku tak cantik so aku pakai macam mana pon tetap akan ada orang yang akan mengata. 

then now pulak aku rasa badan aku dah makin membesar maksud aku , aku rasa macam aku dah gemok. aku lagi lak tak yakin nak bergaya . arghh kadang2 aku rasa sedih sebab aku dapat perangai kurang keyakinan diri ni. sejujurnya sangat susah bile ada perangai yang macam ni sebab apa je yang kita nak buat mesti kita tak yakin and asyik pikir apa orang akan kata kat kita.

so kawan2 yang baca ni, tolong la bagi tips or nasihat yang boleh membantu kat aku ni. :( 

p/s : tekanan dah ni

Friday, November 18, 2011

Tak Abis2 dengan K-POP




DIA COMEL .. JALJAEYO BLOG LOVERS

Thursday, November 17, 2011

Aku Dapat Duit Dari ???




post aku kali ni memang khas untuk budak2 sekolah yang dapat duit free tu.. aku bukan nak kata apa kan series aku jeles tau dengan korang. time aku sekolah dulu takde pulak kan nak bagi duit bagai. tapi takpe la, sebagai kakak yang comel ni nak jugak cakap sepatah dua kata kan. hahaha . 

nasihat kakak kepada adik2 jangan membazir duit tak tentu hala lagi2 budak sekolah menengah kan. untung la korang dapat duit boleh beli barang sekolah canggih2 kan.. tapi aku tau tu pon tak cukup kan sebenarnya. yelah barang2 sekolah sekarang mahal kot. takpe la mak ayah korang ada lagi kan nak tanggung yang lain2 tu :) 

ok dah puas membebel , tengah selsema ni so macam blur2 je nak tulis apa kan. 

p/s : ada tak sesapa nak kasik aku duit lalalala

Tuesday, November 15, 2011

Kenapa, Bagaimana Dan Mengapa



Kenapa, Mengapa & Bagaimana aku boleh jadi addicted dengan K-POP ? nak tau ke ? agak2 ada tak yang nak tau. ah taknak tau pon takpe aku nak cite jugak :) silalah baca ye..

actually baru start la aku addicted dengan K-POP. dalam tahun ni jugak. nak dijadikan punca time aku practical kan aku duduk rumah, bila dah duduk rumah apa lagi yang boleh buat menghadap tv dengan online je la kan. time tu pulak abang aku baru apply astro BEYOND that means dengan bangganya aku dapat tengok ONE HD. apa tu ONE HD tu lah channel korean yang aku tengok. macam2 cite ada. aku kurang sikit layan drama2 ni aku suka tengok reality show and of cos aku jugak sangat suka music bank ^^

mungkin ada yang tak suka K-POP kan tu terpulang lah pada masing2 punya minat kan. masing2 punya personaliti yang berbeza and minat yang berbeza. ok itu je lah nak cerita. babai

boyband korea favourite aku 2PM
aku minat gila bapak kat die #NICKHUN

Monday, November 14, 2011

Pelamin Anganku PINK !



hahaha tajuk entry dah macam nama lagu kan ^^ comel pulak aku rasa hahaha ok perasan jap.. ouh btw korang perasan tak blog aku dah berubah wajah ? amboiii pink tau , jangan jeles lah pada sape2 yang suka kaler pink ni hahaha rasanya mesti dah tau jugak aku memang gilakan warna pink weeee 

nak tau tak kenapa tajuk tu mengada sangat ? tadi tengah tengok2 tv cite korea kan tetibe dalam kepala otak ni terbayang pelamin time kawen nanti.. errr even masih jauh lagi dengan perkataan "KAHWIN" tu tapi takpe la kan berangan kejap heee nak tau tak macam mana pelamin idaman aku.

simple and nice kan

yang ni pon lawa kan

ni pon lawa


ha itu yang antara je la. kalau nak senarai banyak sangat kan. papepon semua ni masih jauh lagi dengan diri aku. hahaha berangan tak salah kan ...

p/s : source by GOOGLE

Saturday, November 12, 2011

Reunion With Classmates !



hai korang :) ok sambil2 tengok AIM18 ni tak salah kot kalau nak update blog kejap . opss btw comel lah NAJWA LATIFF ni. tapi suara die ,macam bergetar sikit takot kot. sokey najwa u can do it .. ok tersasar dari tajuk heee actually tadi aku ada join reunion kecil-kecilan dengan classmates time form 5.. even tak ramai yang join tapi still best sebab jarang2 dapat kumpul macam tu . alhamdulillah la semua berjalan lancar. rindu pon terubat kan kat kawan2 lama . ok lah jom la tengok gambar2 kat bawah ni
















Contest Gambar Cool



perghhh lama gila dah kot tak join contest2 bagai ni :) tapi tadi ternampak satu contest ni macam best pulak kan.. maybe sebab hadiah die best kot and contest die pon simple je . anyway sesape yang rasa nak join sila kan :) terbuka untuk semua blogger :) kalau nak tau syarat2 just klik link kat bawah picture kat bawah ni ye

http://limelog.blogspot.com/2011/10/join-contest-amnidiary-dan-menangi.html

so nina nak pertaruhkan gambar yang kat bawah ni ... fresh lagi ok baru snap tadi .. wish me luck frenz :)



Friday, November 11, 2011

Mintak Ampun Ye




niat di hati nak berblogwalking tapi entah mengapa perkhidmatan internet saya agak slow macam SUDU sikit so terbantut niat murni lagi suci ni. pada sesapa yang datang blog aku tinggalkan jejak anda di shoutmix saya yang indah tu. kalau diizinkan saya pasti akan singgah kembali.. YAKSUK ! heee 

saya marah dengan awak huh





hai ANON

ASSALAMUALAIKUM untuk sesape yang datang blog aku ni :) eyh tak lupe jugak pada awak wahai si ANON.. btw saya sangat suka awak singgah sebab saya ni tak kisah sesape nak masuk blog ni kan . cume yang peliknye blog saya ni buruk ke, teruk ke, tak lawa ke buat awak sakit kat mana2 ke. errrr tak kot kan. biar lah blog saya teruk ke tak asal kan saya suka. blog saya lah bukan blog awak :) kalau awak tak suka tengok blog TERUK ni silalah jangan singgah ye. saya tak kisah pon kalau awak tanak datang :) anyway thanks lah sebab dah drop by and bagi sedikit traffic kat sini. terharu pon ada jugak :) 


ni lah ANON tu heee saya taktau sapa and tanak amik tau pon





Thursday, November 10, 2011

Today Is 11.11.11



best ke tarikh ni ? ramai gile update status pasal tarikh ni kan ..
tapi sejujurnye tarikh ni sangat cantik dan alangkah bestnye pada sesape yang kahwin atau nikah tarikh ni kan ...

#111111 besnye kalau dapat kapel tarikh ni kan ^^
#111111 tapi masih tak terlaksana sebab saya tidak punya sesape ^^
#111111 tapi alhamdulillah saya masih dipanjangkan umur untuk melihat dan hidup pada tarikh berkenaan^^
#111111 selamat menjadi isteri pada yang bernikah pada tarikh ini dan selamat berbahagia pada sapa2 yang kapel pada tarikh ni ^^




sudah membesar







sesungguhnya saya sayang dia ..
nur qaireen syaza 
1 year 5 month ...

Wednesday, November 9, 2011

Kenapa Buat Macam ni


aigoooo ~~ comel betul Joong Ki ni. jangan comel sangat boleh tak haih..
Pepepon NICKHUN tetap dalam hati .. hehehe

nickhun tetap dihati