Tuesday, April 5, 2011

Sesal kemudian tak guna weyh


assalamualaikum..
kisah ni aku ambik dari kisah seorang kawan baik aku sendiri..kisah dia ni agak menyakitkan hati plus menyedihkan sebab dia terseksa sebab masalah yang menimpa dia ... anyway kawan baik aku ni gurl ok

macam ni kisah dia... biarla aku gelarkan kawan aku ni A.. mula2 aku kenal dia dia kapel dengan si B ni.. bahagia kot diorang ni.. kemana pon berdua jek.. yelakan nama lagi bercinta .. aku time berkasih dulu pon macam tu jugak.. aku bukan kenal si A ni je dia kenalkan aku kat si B ni jugak so secara tak langsung aku pon berkawan la dengan si B ni jugak..aku kenal si A ni waktu aku sem 1 lagi..

tapi start sem 2 aku dengan dia da lain kelas so macam da ta rapat sangat la kan .. tapi masih rapat la eyh camne la tu kan hahahaha then aku pendekkan la citer lepas dah 4 tahun dia kapel dengan si B ni akhirnya aku dapat tau yang diorang ni dah putus .. mule2 aku tau ni pon dari si B ni sebab di A ni macam malas nak cakap sangat .. aku kenal sangat si A ni, dia susah nak cerita masalah dia kat orang then aku beranikan diri jugak la tanya kat si A ni kan last2 baru la dia ngaku.. aku tanya la kenapa dia putus then dia cakap si B ni curang ngan dia..

sebelum tu aku mintak maaf la kat si A sebab aku tanya masalah peribadi dia kan.. ada sebab kenapa aku tanya dia .. sebab nye si B citer kat aku dia ada masalah ngan si A ni.. Si B kate kawan dia nampak si A dengan laki lain.. aku taknak la dengar sebelah pihak kan jadi aku pon tanya la kat si A.. rupenya baru la aku tau yang si B buat masalah dulu.. untuk pengetahuan korang si A yang aku kenal sangat setia dengan si B.. tapi ntah kenapa la si B tu sanggup buat macam tu kan.. si A ni cuba la nak selesaikan masalah dia dengan si B tapi si B tak hiraukan pujuk rayu si A ni sebab dia ada gurl lain time tu..

akhirnye si A buat keputusan nak lupekan si B ni.. lepas si A buat keputusan camtu tetibe lak si B carik dia balik.. bila dia tak dapat pujuk si A ni dia carik aku alasan dia, dia na tau pasal si A. aku malas la nak masuk campur kan sebab si A ni besfrenz aku.. lagi2 sekarang ni si A dah kawan dengan orang lain.. yang sweetnye si C ni yang banyak tolong dia sepanjang dia tengah bermasalah.. si C ni memang baiklah kalau tak silap sebab perwatakan dia pon agak slow dari si A..

bila si B dapat tau yang si A dah ada kawan baru dia cakap kat aku dengan ayat yang berbau cemburu la kan.. aku tak balas pon sebab aku rasa tak penting semua tu.. dan aku rasa dia nak menyesal pon tak gune dah bak kata si A time dia merayu dulu takde pulak si A nak kesah .. si A jugak cakap dia bukan la patung bile nak simpan bila taknak buang .. so kesimpulan kat sini jadikan la kisah ni sebagai pengajaran.. aku abadikan kisah kawan aku dalam blog sebab aku rasa menarik la kisah ni.. tak semestinya kapel lame2 tu tak bole na putus kan.. lagi satu kalau kita salah mengaku pon takpe jangan nak tuduh salah tu kat orang lain plak kan..

maaf , aku tak salah kan sape2 .. mugkin salah ni datang dari kedua-dua pihak tapi apa yang aku pasti aku kenal siapa meraka dan perangai mereka lagi2 kawan baik aku.. kalau korang rasa ini nonsense terpulang.. yang aku bole cakap jadikan kisah ni sebagai pengajaran.. jangan dah hilang baru nak cari balik.. takde gune dah time tu ok .. SEKIAN

13 comments:

lavender harum wangi said...

dah takde jodoh nak wat guano. sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna. berhati2 di jalan raya. ingatlah org tersayang~ SEKIAN, TERIMA KASIH. :D

saya bukan tomato said...

kalau masing2 sama2 jaga hubungan insyaallah kapel bapa lama pon ttp kekal.. tpi klu tepuk sblh tgn je tak menjadi la.. huu

kesimpualnnya, jgn sayang org lebih2 sgt..and jgn percaya org sgt.. huu

XIX Dragunov said...

:|

Rafi Nilhan said...

kita hanya menghargai bila kehilangannya.. cheeeey.. hahaa

Rafi Nilhan said...

kita hanya menghargai bila kehilangannya.. cheeeey.. hahaa

Budak Giler Cadbury said...

@lavender harum wangi hahaha sempat kasik pesanan khdmat msyrkt kan hahaha

Budak Giler Cadbury said...

@saya bukan tomato yup betul tu...

Budak Giler Cadbury said...

@XIX Dragunov np weyh hahahha

Budak Giler Cadbury said...

@Rafi Nilhan cewahhhhhhhh hahahha

HaKim is MiKaH said...

hampir sama kisah dengan aku....sedih ouh..

CWL wanie LovelA said...

(T_T) Leleh air mata

marshmallow said...

tulah, mak cakap jgn bercinta lamalama. huaaaaaa~ kan dah merana :(
*ckp kat diri sendiri =.='

Azza Firza said...

sabar ea :) hai tuan belog, azza datang singgah nie, ada masa, lawat belog azza jugak ye, happy berblogging, jangan sombong-sombong ye :) selamat malam !


jom singgah :
Kalaulah Encik Boyfriend Masih Setia .

=)