Sunday, February 20, 2011

Kenapa Jadi Macam Tu ???

assalamualaikum to all my readers, stalkers and followers :)

balik je dari ipoh tadi teros tukar baju pakai baju tidur on lappy and online FACEBOOK lepas tu sign in blogger tengok apa yang patut and teros update blog...apa lagi jom la layan :)

nina saja la nak kongsi2 pendapat nina tentang masalah yang nina nampak beberapa hari ni.. pada pendapat korang, korang suka menjadi seorang blogger yang disenangi oleh blogger lain walaupon tak famous ataupon korang suka jadi blogger yang famous tapi kurang disenangi oleh sebahagian blogger yang menjadi follower ataupon stalker..

kalau pada nina. nina lebih suka kalau nina menjadi seorang blogger yang disenangi.. nina tak kejar populariti dalam dunia blogger ni... buat apa nak kejar semua tu.... bukan penting sangat.. cuba korang bayangkan kalau korang berblogger lepas tu korang dapat kawan dari dunia blogger ni.. menarik kan.. nina pon dah jumpa banyak member dari dunia blogger ni..

satu lagi, kita sebagai blogger ni kena la terima pendapat dari blogger yang lain.. contohnya berkaitan dengan blog kita.. kalau ada orang kritik jangan la kita marah orang tu.. cuba korang ambil perhatian dengan apa yang dia bagitau tu.. mungkin korang boleh improve kan korang punya blog tak kira la dari segi penulisan korang ataupun dari design blog korang .. semua tu main peranan untuk korang menarik perhatian blogger lain singgah ke blog korang kan :)

satu lagi(berapa banyak satu daa hahaha), yang ni nina pernah ulaskan kat entri sebelum ni.. korang boleh godek2 archive blog untuk baca ok :) tak perlu la paksa orang untuk follow blog kita.. korang suka ke orang follow blog korang sebab terpaksa.. kalau setakat follow tapi tak selalu singgah blog kita pon ta best kan.. so jangan la paksa orang untuk follow blog kita..

entri kali ni nina tak tuju kat sape2..sebenarnya lama da nina na post pasal ni tapi ta ckup masa and tersangat la buzy.. so korang renung2kan lah dan selamat beramal heheheheh :)

peace no war yaww :)

25 comments:

AyinAyob said...

saye sokong!

Fasha Sandha said...

cantik nya bunga tu~ bagi kat i boleh? i suka bunga.. :)

Budak Giler Cadbury said...

@AyinAyob hehehe thx ayin ..

Budak Giler Cadbury said...

@Fasha Sandha hahha agedik ko ika.. tukar2 nama plak ahhaha

Anonymous said...

aien *ohmai~~ahaha .teringan nak post satu link best kat kb ==''

Schubert Serenade said...

pweiitt..renung0kan dan selamat beramal!!haha..
anda mampu mengubahnye:p

marshmallow said...

hehe btol lah. sbb entry nina yg lepas kot sy cuba cri lagu2 yg slow. err slow ke ea? hihihi thanks yaw :)

Budak Giler Cadbury said...

@marshmallow hehehe ala i dtg jek blog u even ada lagu ke x ok .. :)

marshmallow said...

hehe thanks babe :)

.::nany dingding::. said...

nany nak jadi blogger yg disenangi :D
btw, cmne nk 2ka tulisan jadi cantek eh ? -__-

Bahulu said...

As salam kenal@ziarah
join the geng kat sini @angkut coklat bawa pulang
Vrooooom

Budak Giler Cadbury said...

@marshmallow ur welkam dear

Budak Giler Cadbury said...

@.::nany dingding::. nnt nina dpt tutorial nina bg ye :)

Budak Giler Cadbury said...

@Bahulu hahaha salam knl jugak :)

Awal Ashaari said...

abg suka baca blog adek nina.. teruskan berblog~ chayok2!!

Budak Giler Cadbury said...

@Awal Ashaari wahhh terima kaseh abg awal -.-

::nuRuLaDHar:: said...

sokong! heh3 =)

Budak Giler Cadbury said...

@::nuRuLaDHar:: hehehe thanx :)

saperakue said...

saya sokong.. sokong.. sokong...

nie bab follower nie.. x guna klaw kita just follow tp x pastu x penah buka pun blog dia...

Budak Giler Cadbury said...

@saperakuetahniah anda sudah semakin matang :)

saperakue said...

@Budak Giler Cadbury sblm nie x matang ke?? ^_^

Awal Ashaari said...

@Budak Giler Cadbury : sama2, hal kecik je tu.. xpyh nk terima kasih sgt la~ :p

Awal Ashaari said...

@Budak Giler Cadbury : sama2~ hal kecik je tu.. xpayah nak terima kasih sgt la~ :p

She's retarded said...

setuju2!

XIX Dragunov said...

aku berblogging sebab aku suka... kalau dia orang rase best blog aku tu, follow la..kalau rase x matching dengan jiwa, x yah follow pun x pe... kalau follow tapi entri lepas2 tu x bace nak buat ape