Wednesday, February 9, 2011

Jangan Pakse..Lakukan dengan Ikhlas

assalamualaikum all my followers, readers and stalkers :) bagi salam tu penting kan sbb kita kan orang islam hhehehe.. tadi nina pegi klinik sbb nina kat ta sihat pastu doktor tu cakap nina ta bole makan limau -.- sedey nye..kat uma ni da la bnyk limau ehehhe pastu hari ni makan pon tak lalu..sikit je nina makan hehehe bole kurus ni :) perasan kejap ta salah kan hahaha lepas tu kerja harini tdo jek sbb ta larat .. pada amieywhite sory ye ta angkat call td.. mmg tak sedar lagsung..tamau la ngajok ..plzzz hehehe syg kakak la <3 ok sebenarnye nina na share sumthing ngn korang..saja la kan..na tgk apa pendapat korang kan..
rndu ini budak la -.-
nina ada banyak baca post kat blog2 lain pasal blogwalking palsu and paksa follow memolow ni..nina tak kesah la kan mungkin pendapat orang berbeza pasal ni.. pada nina follower ni mmg penting sbb bila da follower mst blogger tu semangat nak update blog dia tiap2 hari kan tapi kot iye pon tak yah la pakse orang follow kita kan hehehe asal je ada post baru mst tggu orang follow dia baru dia na follow kita blik..adehh ta payah tggu la..follow aje..kalo rase suka follow je..orang tanak follow kita na buat mcm mana kan..hehehe biar orang follow kita dgn ikhlas..nina ni pon suka ikot cara blogger2 senior..diorang up kan traffic blog dengan blogwalking kat blog orang lain..mmg cara tu berkesan..nina pon da ikot..korang jom la try..rajin2kan diri singgah blog orang lain and rajin2kan diri comment2 kat entri diorang..insyaallah...


antara cara2 nak upkan traffic korang :-
rajinkan diri korang untuk singgah kat blog orang lain..
tgglkan jejak korang time korang blogwalking tu
rajinkan diri comment kat entri diorang..
rajinkan diri mengupdate blog korang..kalo setiap hari tu lagi bagos..
kalo korang nak ltk lagu kat blog bole tapi letak lagu slow..beskan :)


yang nina praktikkan ni jela..nina pon bnyk dapat nasihat dr amieywhite.. thx ye amiey..ha tu je la nina na kongsi..apa plak pendapat korang..


ADA ORANG MERAJUK NGN NINA..SEDEYNYE :( JANGAN LA MERAJUK DA..PLZZZ HMM

20 comments:

.:padie_eyla:. said...

kalau boleh jangan post banyak entry dalam sehari. jenuh la kot. kesian folower tu nak bace banyak2. tk tekejar die. heheh!

Budak Giler Cadbury said...

@.:padie_eyla:. ahahha itu ikot pada mood jugak kan :) tapi nina setuju tu ehehhe

Shafiza said...

Suke bace blog orang sbb lain org lain ceritenye.

lavender harum wangi said...

ye, rajin2 komen entry org.. nanti org akn komen entry kita balik~ >,<

Budak Giler Cadbury said...

@Shafizabetol .. setiap org ada dye punya cerita kan :)

Budak Giler Cadbury said...

@lavender harum wangi hehhe betol 2 :) aku dah prktikkan da

+d.O.Y.A.h+ said...

rasa macam dah lama aku tak update blog. ahax

saperakue said...

betul tu.. x da guna klaw kita follow orang sekadar follow tapi bila dia update kita x penah buka =)

Budak Giler Cadbury said...

@ d.O.Y.A.h huhuh :) update la cepat ..

Budak Giler Cadbury said...

@saperakue huhuhu .. :) betol2

nub said...

wahaha.. btoi jugak kata padie....
lau aku sebenaqnya aku dah 2-3 minggu tak tulih post baru.. suma post skang ni ialah draft dari awai dok men blog awai 2010 dulu.

haha. sehari kadang2 3-4 entry aku post. depa lama2 tak melekat dah...

takpa las, sapa ada tu aku layan jaa. hahak

XIX Dragunov said...

@.:padie_eyla:.

betol tu padie~

XIX Dragunov said...

betul padie cakap, jangan la post banyak2 dalam sehari...tecirit wa nak bace sume... kalau follow 300, 300 entri sehari nak baca =.='... wa bace sume entri blog yg wa follow tau~!

Budak Giler Cadbury said...

@nub
hahaha aku ni pon bole kata jarang update gak kan -.-

Budak Giler Cadbury said...

@XIX Dragunov hahaha lu jngn cirit kat blog wa suda :)

::FAIZ FARISH:: said...

Stuju ngan Padie

iDeaL cRazEe said...

semakin maju si junior ku ini...hehehe =)

Budak Giler Cadbury said...

@iDeaL cRazEe adehhh maloo la cmni hahaha

Chuck said...

gua tak merajuk kt lu la nina. tak tipu. hahaha. *perasan

Budak Giler Cadbury said...

@Chuck ble plak gua ckp lu majok ngn gua -.-