Wednesday, March 30, 2011

Tujuan Korang Berblog apa ? Untuk saja2 atau untuk keja duit ..

Mintak maaf sekali lagi jika entri ni akan membuatkan sesiapa terasa..aku cuma meluahkan pendapat yang tak seberapa ni.. Ada kawan aku tanya kat aku, aku berblog untuk apa, nak kejar follower ke, kejar duit nuffnang atau heartbeat atau berblog sekadar inigin melepaskan apa yang terbuku dalam hati ni cewaaahhh ahhaha

Ok kalau aku, sekarang aku berblog hanya sekadar suka2.. memang kat blog aku ni ada iklan nuffnang and heartbeat.. tapi tak semestinya aku letak tu semata2 nak kejar duit kan. entahla memang sekarang ni aku tengok banyak yang suka kejar duet bila berblog.. mungkin la kan.. tapi semua tu tak kesah.. terpulang pada individu kan.. so kepada kawan aku tu, aku sangat bangga dengan dia sebab dia memang berblog bukan untuk kejar follower bukan untuk kejar duet.. dia berblog pon sebab aku yang ajak dia mencuba.. sekarang dia rajin sangat update.. tahniah aku ucapkan kat dia..

Cuba korang rasa berblog dengan rasa suka2 tanpa stress maksudnye kita berblog sebab kita anggap blog ni sebagai diari on9.. kan best tu.. mesti akan ada je orang yang akan datang tau... duit tu kita bole cari dengan kaedah lain.. lebih pantas dan effisien kalau kita bekerja kan heee follower tu terpulang, mungkin ada yang rasa puas bila tengok blog dorang ramai follower.. mungkin la tapi setengah orang tak rasa macam tu..

so fikirkan la :) mintak maaf sekiranya ada yang terasa.. tak tuju kat sape2 pon.. babai

18 comments:

areteacar said...

SEBAB NAK BERLATIH TULIS BAHASA BAKU. HAHA...

lavender harum wangi said...

ooooooo.....

saperakue said...

aku berblog bukan sebab duit~~

marfieyra said...

sokong! berblog pun sebab kawan jugak . kalau ada benda nak cerita baru update . tapi nuffnang n followers tu bonusla . tanda penerimaan orang terhadap blog kita . blogging is fun kan nina?:D

Budak Giler Cadbury said...

@areteacar HAHHAHA ni perli ke apa =='

Budak Giler Cadbury said...

@lavender harum wangi kau bosan ey ngah entri aku yg ni :(

Budak Giler Cadbury said...

@saperakue yup aku pon sme

Budak Giler Cadbury said...

@marfieyra yup myb itu bonus tu bb nina letak tp ada setengah orang terlalu taksub nak kejar duet :) ish2 hehehe yup blogging mmg fun :)

~Anis Aisyah~ said...

macam tu ke? -.-"

Budak Giler Cadbury said...

@~Anis Aisyah~ apa yang mcm tu =='

Schubert Serenade said...

booooo nina!! AKU DAH CUKUP KAYA DAA...DAH KAYA OK...SETAKAT NUFFNANG TU AKU BOLEH BELI LAAA....TAK HERAN...wakakaka!!!:p

nmz said...

blogging memang best. kita dapat express apa kita nak rasa, n somehow ada jugak yang kita boleh nampak kejar nuffnang, populariti etc. ok tak da la kata nak judge kan tapi bila dah lama blogging , kita nampak pattern orang yang buat blog ni camne. :)

well itu hanya pendapat saya, sangat setuju dengan entri anda ni :D

lavender harum wangi said...

@Budak Giler Cadbury : eik~ mana ada.. cubit pipi chubby tu kang~ HAHAHA

::FAIZ FARISH:: said...

buat blog utk cari jodoh... Boleh?

Budak Giler Cadbury said...

@Schubert Serenade hahahaha una bongok

Budak Giler Cadbury said...

@nmz thanks ... tulah bila dah lame berblog baru tau kan hee

Budak Giler Cadbury said...

@lavender harum wangi ta chubby pom =='

Budak Giler Cadbury said...

@::FAIZ FARISH:: bole jek takde mslh hehehe