Wednesday, December 22, 2010

Jenis-Jenis Sahabat

Teman atau sahabat penting x utk korang..kalo pada pendapat cik cadbury sahabat sangat diperlukan kita semua ta kire sape pon sbb selain dari family kita sendiri sahabat merupakan orang yang terpenting utk kite kan.. mungkin pendapat orang berbeza-beza tp menurut cik cadbury mcm 2 la..sahabat ni ad jenis2 dye gak iaitu sahabat yg harus kita miliki dan sahabat yang harus kita jauhi..ntah kenapa hari ni cik cadbury na bercerita pasal sahabat .. ok jom layan cite cik cadbury k :)

SAHABAT YANG HARUS DIMILIKI 

Seorang Yang Bersemangat 

Selalu mengatakan "Ya"..Korang takkan teragak-agak na ceritakan pape kat shabat yang jenis ni sbb dia akan selalu mendengar :) good listener la ni :) pas2 dorang akan menyokong ap pon keputusan yg kita buat :) Korang tanak ke ad mmbr yg cm gini lalalal cik cadbury nak :)

Penjaga Rahsia

Time korang rase ad sumthing n hal besar and korang na kongsi ngn sahabat korang ni, dia mang seorang yg menyimpan rahsie..korang tayah na jnji2 ke sumpah2 ke ngn dye sbb dye mang akan ttp mulut bak kate pepatah biar pecah di perut jgn pecah di mulut :)

Terima Apa Adanya

Sahabat yang baik akan memberikan pandangan positif meskipun yang disampaikan adalah berita buruk, tanpa ada rasa cemburu atau dengki.

Menyenangkan orang lain

Merupakan sahabat yang spontan dan dapat menyesuaikan diri di mana saja dia pegi pastu apa yg dia buat menyenangkan kite dan orang sekeliling :)

Unik

Bersahabat ngn sume orang ta kire tue , mude , kaya atau miskin, islam ataupon tak yang penting mereka memahami kita dan menerima kita apa adanya.. tade tikam kawan dr belakang :)







Sahabat Yang Harus Dijauhi


Selalu memalukan korang

korang akan salu dgr citer yg bukan2 pasal korang n then kebanyakkan rahsie korang pon terbongkar.. pas2 sahabat jenis cmni taley tgk korang lebey dr dye nnt mst dye malukan korang kat depan kwan2 korang yg lain.. penah kena x :) cik cadbury penah lalaalal so hati2 k 

Merampas kekasih korang

sahabat yang mcm ni pon bahaya,,konon2 baik ngn bf kite sbb sng nnt pape hal .. kat depan yela dorang ckp cm 2 kat kite tp kat blkg kite bukan main ag dok ejas bf kite 2 kan .. salunye kwn baik kite pon ad yg mcm ni taw..harap2 cik cadbury tade la kwn cmni.. hee :)

Tinggal berjauhan 1 sama lain

yg ni lak kalo korang ad sahabat yang tggl jaoh cm kat luar negara ke luar malaysia ke hahaha mulaa2 yela kwn stgh mati la ap la then lame2 korang akan pasan perangai dye akan berubah sedikit demi sedikit pas2 dye akn ckp ssh na berkawan dlm keadaan yg berjauhan sbb dye memerlukan kasih syg dr kawan baik dye .. yg ni cik cadbury sgt setuju :)


so pade pendapat cik cadbury kite kena pandai cari kwan sbb kbnyakkan kwan2 zaman skrg taley pkai .. cik cadbury ta tuju kat sape2 cik cadbury cume na share ngn kwn2 jek :) FINISH




10 comments:

xFRDSx said...

sahabat makan sahabat ? tak de ke ?

Amiey White said...

yang penting bila kita jumpa yg "sahabat buruk" tu kita jadi lebih bijak :D

life it's about experience

Budak Giler Cadbury said...

@xFRDSx ad jek .. tikam kawan dr blkg salah 1 contohnye

Budak Giler Cadbury said...

@Amiey White setuju sgt:) nina pon ade gak pengalamn so jd kan nina lebey matang lam hal cmni hee

+d.O.Y.A.h+ said...

cik cadbury i lep yousss

Budak Giler Cadbury said...

@ d.O.Y.A.h i lep2 u gak la sygs

ayu cheese cake said...

agree with u 100% !! :))

Budak Giler Cadbury said...

@ayu cheese cake hee kan :) thx u 4 d comment :)

Arine Romano said...

hehehe...agak2 u, i ni no bpe ea??

Budak Giler Cadbury said...

@Arine Romano sahabat yang harus dimiliki semua ad pade u :)