Sunday, January 2, 2011

Lelaki Handsome VS Lelaki Tak Handsome

p/s : gambar tade kne mengena dgn entri ok..
cik cadbury ltk pic dye sbb cik cadbury minat dye :)

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler...
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat...
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

kesimpulannya,pada pendapat cik cadbury na cri bF @ GF tayah pandang rupe la..kdg2 yg kacak 2 pon bukan ley pkai kan ngee so cri la yg btol2 syg kite n hargai kite..ok:)



12 comments:

HaKim daN MaS AzLina said...

hahahha..tak abes2 aku gelak biler baca...owh,camtu rupanya pandangan perempuan terhadap lelaki...klakar kowt...kesian yang tak hensem macam aku..selalu dipersalahkan..hahaha

Budak Giler Cadbury said...

@HaKim daN MaS AzLina bce la pesanan terakhir sy .. :) jgn memilih rupe lol ngee

nad_ira said...

betul..betul..

shahrul said...

hahaha ;p kasihan laki tak hensem . sume nye tak betul . tak sepatutnye

NOOR FATIN said...

haha ashraf muslim.. auw~

rupa akan dimamah usia. cari lah pasangan yang kaya dengan budi bahasa :)

lavender harum wangi said...

hahahaha~ :D

tieqah mardZIAH said...

yups.. rupe x pnting.. prngai tuhh yang penting..:)

.:padie_eyla:. said...

yaaa. stuju2. hehe. rupa tak penting. ;p

Farhan Ibn Yahya said...

hahaha...
nie memang keja perempuan...
mengutuk no 1...
yang x handsome kutuk giler gaban...

husna said...

nice blog lahh,follow u :)

Muhd Aqmar said...

nak share dekat my blog nie boleh tk?

Budak Giler Cadbury said...

@Muhd Aqmarsyer la ta kesah :)