Wednesday, December 29, 2010

Nama Panggilan

assalamualaikum :)
ok setelah sekian lama cik cadbury mencari idea na update ap la hari ni then akhirnye jmp jgk idea 2 ..kau g mne ha..penat cari kat celah2 pokok,dlm longkang,dlm jamban mcm2 tmpt lg la..en idea ni upenye ade jek kat uma ni ha cik cadbury je ta nmpk ngaahahahah ok topik pada petang ini di channel budak giler cadbury dan di hostkan oleh cik cadbury sendiri hahaha (jap merong ke aq ni mepek ta tntu hala..focus nina focus..back to the point hee) ok sebenarnye cik cadbury na kongsi ngn korang about name pggln cik cadbury..kat skola,uma,skola menengah n kolej..korang mst tersengih2 na taw kan hee ok jom lyn !!

adik
"adik"..ni la panggilan cik cadbury kat uma n jugak nme pggln pd org yg rpt ngn cik cadbury..mnje kan ngee kdg2 maloo gak umo da makin tue kan tp na wat cmne dorg suke cik cadbury pon lyn la hee :)

amalina
name ni plak time cik cadbury kat tadika..zaman2 kuno org pggl la nme pnjg2 kan hee amalina bermaksud "harapan kami"..thx mak sbb kasik adik nme yg sedap n maksud dye pon bgos :)

mina
ni name panggilan time skola rendah smpy ke menegah hee pelik x nme ni .. hee ni kire cm singkatan dr name "amalina".. cbe korang sebut laju2 mst jd "mina" hee kretif tol dak zaman skrg ni kan  :) name pon ley jd point utk disentengkan ngtkan msj jek dorg senteng2 kan hee

katun
ok name ni plg super dooper pelik la pd cik cadbury..ad sorg dak laki ni time skola menengah la kan ptot ke dye kate sore cik cadbury cm katun waaa sedey last2 name ni melekat kat mulut dak2 laki skola taw..damn giler ahhaha tp tape disebabkan name ni dorg ingt kat cik cadbury smpy srg :)

nina
ok nama ni wujud semenjak cik cadbury melangkah ke alam ipts :) so suke la kan sbb setiap peringkat ade jek name baru hahaha last2 name nina ni budak2 skola dlu pon ikot sme pggl sbb kat FB kan boh name "Nina Syakira" :)

kecik
name ni wujud sbb dorg kate aku ni berbadan kecik :) wujud ketika cik cadbury blaja di KPTM :)

mcm2 kan name cik cadbury :) tp kan cik cadbury suke aw if ad BF and BF cik cadbury panggil cik cadbury "Baby"..manje gi2 :)