Wednesday, September 5, 2012

Kenapa orang tak datang blog kite ?


taknak tulis pepanjang kite cume nak cakap kite tak suka la bila tengah-tengah mood blogwalking datang ada something yang buat kita menyampah pulak datang serentak. korang baca la kat bawah ni kenapa kite tetibe buat entry ni hehe

  1. bila nak komen post korang , korang letak word verification tu. cuba korang tukar kepada approved komen kan ke tak menyusahkan pengunjung blog korang :)
  2. lagu kuat bebeno. mana mau nye orang nak baca entry korang kalau dah lagu kuat sangat. cari lagu yang slow2 sikit tak pon takyah bubuh ke kan. macam kite, kite bubuh jugak hahaha tapi lagu slow lah kan 
  3. lagi 1 kita pantang kalau pegi blog yang lambat nak load. alahai nak menunggu pon dah jadi 1 hal kan.
  4. cara penulisan jugak jangan diabaikan. kepada adik-adik yang baru nak belajar berblog sila lah tulis baik-baik bagi senang orang nak faham. jangan banyakkan shortform ye adik-adik. buat macam karangan pun orang tak marah. 
kalau korang nak orang selalu lawat blog korang rajin-rajin lah update blog tau, macam kite memang kite malas nak update hehe lepas tu cuba try baca apa yang kite tulis kat atas tu kot-kot dapat membantu korang ke. ok korang babai. Assalamualaikum


8 comments:

Rniz Emran said...

Betul tu dik makcik sokong 100%..

Budak Giler Cadbury said...

@Rniz Emran hmm kan .. dari ada mood boleh trus takde mood taw haha

Fiza Suhaimi said...

that's true ;)

grateful said...

this could be good tips untuk bagaimana nak make a good blog. like it. tq :)

Budak Giler Cadbury said...

@Fiza Suhaimi hehehe thanks for leave your comment dear :)

Budak Giler Cadbury said...

@grateful hehe syukur sebab entry ni diterima pakai :) thanks dear

Nick Nashram said...

pernah buat jugak entri camni

Kenapa Orang Tak Suka Baca Blog Anda?

memang setuju sangat..yg paling menyusahkan bila ada word verification tu..dah la tulisan berbelit2 nak kena masuk..last2 tak jadi nak komen..hahah

Budak Giler Cadbury said...

@Nick Nashram yup before this nina pon dah buat tapi kejadian ni terjadi tengah hari tadi time nina nak blogwalking. mood tgh sampai memang kena la kan. tetibe tengah nak comment ada word verification. memang pangkah terus je la :)