Sunday, October 16, 2011

Dugaan Dan Berjaya ~~

assalamualaikum :) phewwww penat weh penat.. actually aku baru balik dari KL sebab harini kan hari paling bermakna buat aku.. aku KONVO hari ni heee tahniah untuk diri sendiri and tahniah jugak untuk kawan2 yang lain.. aku nak cite something ni korang semua baca la entry ni sampai abis tau heee

walaupon aku excited nak pegi konvo dalam pada masa tu banyak benda yang jadi.. macam2 dugaan yang jadi dalam perjalanan aku ke KL malam jumaat tu ... first aku bertolak awal pagi malam jumaat tu sebab pukol 9 aku dah start boleh ambik jubah konvo.. nak jadikan cerita takot lambat punya pasal dengan takot jubah takde saiz aku bertolak dari rumah pukul 4.30 a.m.. awal2 perjalanan semua ok then sampai dekat mana ntah aku dah lupe kereta tua aku tu buat hal dengan tetibe nye die asyik 'ter' free gear.. mula2 kami semua abaikan tapi makin lama makin kerap terjadi.. lepas tu kami semua sebulat suara membuat desicion nak patah balik kampar pinjam kereta akak.. time tu kami semua dah sampai BEHRANG means tak lama je lagi kamu akan sampai ke KL..

time tu jam dah menuju ke pukul 5 a.m .. takpa lah kan nak buat macam mana keselamatan lagi penting kan.. then amik masa sejam jugak nak sampai rumah tukar2 kete semua buang segala apa yang patut lagi.. dah setel semua pukul 6.30 kami mula balik perjalanan.. dugaan kali ke-2 menimpa kami lagi at the same place kat BEHRANG juga tetibe kereta akak yang kami pinjam tu buat hal.. temperature die tetibe tinggi and berasap la depan tu.. so kami stop and tambah air and sejukkan skit kete tu..

bila dah start jalan balik tak sampai 10minit kete tu berasap lagi.. perghhh time tu seyes aku memang dah putus asa takot ta sempat sampai kat PICC PUTRAJAYA.. aku sampai suruh family aku patah balik pegi kampar and aku tanak attend konvo tu :( lepas tu abang aku amik keputusan nak keluar ikot susur yang paling hampir time tu.. nak cari bengkel katanya.. ok fine aku tak kisah.. kami ikot susur kuar BATANG BERJUNTAI time tu and hampir setengah jam berjalan kami tak nampak mana2 bengkel pon.. cuak jugak la time tu.. and 10 mint lepas tu baru la terjumpa kedai accesories ntah apa yang abah tukar tetibe kete tu ok.. alhamdulillah kami pon teruskan perjalanan sampai ke PUTRAJAYA and setelkan semua keje.. kete ok sampai la kami selamat pulang malam ini :)

thanks to mak and abah also to my oldest brother sebab teman aku sampai setel semua majlis kovo tadi.. walaupon macam2 DUGAAN aku tempuh tetap jugak jumpa KEJAYAAN ..


muka kepenatan ~
wohoooo <3
cenderhati <3

kegilaan bersama teman <3
kegilaan bersama teman 2 <3
mak <3
abah <3

21 comments:

Azzah said...

tahniah yer

Aien Najib said...

Nina comeeelllll .kecik >.< congrate dear ,maaf la tak dapat datang ,tak pick up call ..sory k *hug :')

Budak Giler Cadbury said...

@Azzah
terima kasih :)

Budak Giler Cadbury said...

@Aien Najib heee mana ad comel ak buruk lah... kecik tu myb la weeee sokey :) hug back :)

Aien Najib said...

awak tetap chenta hati saya hokeh .tp selangkah lepas incik aizu gegemok yang suke bajet tinggi tu lah :p


gua rasa gua lg kecik kot -.- 146 cm sekian >.<

Fendy San Satay said...

tahniah...huhu..
kite konvo same2 tp x jmpe la ye awk kat sane... :)
huhuh..

saperakue said...

congrate sayangku nina comel!! sorry tak turun picc T_T

Budak Giler Cadbury said...

@Aien Najib aku 145 je weyh.... =.= aku pon syg kau beb

Budak Giler Cadbury said...

@Fendy San Satay eyh skli keee awk u ke poly tech ... sy poly tech je

Budak Giler Cadbury said...

@saperakue mana ad comel =.= xp nnt jumpa k

shazleenhairuddins said...

eeeeeeeeeee syioknyeee.jeles jeles.kite lambat agy konvo wak

Budak Giler Cadbury said...

@shazleenhairuddins bile awk konvo yunx... takpe nnt pon awk dpt ase jgk :)

Fendy San Satay said...

sy kptm kl ar... :)
huhuh..DBIT...

Budak Giler Cadbury said...

la yeke.. aritu nina dok dekat dengan dak2 kptm kl k0t

Yasmin Khairani said...

nina tahniah... waaaa bestnye konvo... bile laa giliran kite plak ni... huhuhuhuhu....

Fendy San Satay said...

yemeh..??huhu..sy dok side blah pngacara mjlis tu...dpn..

Budak Giler Cadbury said...

@Yasmin Khairani terima kasih awk .. takpe nnt awk pon ad gak..

Budak Giler Cadbury said...

@Fendy San Satay yg kedua dr kanan ye ??

Fendy San Satay said...

cm ne nk ckp ek...
ermmm...kat area pengacara majlis tu...

Nadiaa said...

Tahniah!

Budak Giler Cadbury said...

@Nadiaa terima kasih :)