Thursday, July 14, 2011

Aktiviti Pukul 6.30 PM

assalamualaikum :)
wehuuuuuuu malam ni terpaksa berjaga lama sikit sebab ada masalah yang tak dapat dielakkan :) dan sementara menuggu untuk mata terpejam sambil bermimpi NICKHUN oppa aku dengan tak sengaja sign in blog lepastu selamba dekk nye aku menhapdate blog ni ^^


cube korang baca tajuk tu. ada tak korang tertanya-tanya apa maksud tajuk entry ni hahahaha ok aku just nak share dengan korang apa yang aku buat dari hari isnin sampai jumaat waktu pukul 6.30pm ni..


ok bermula hari isnin :
ok tepat jam 6.30 pm aku mula bergegas dengan beg plastik berisi bawang duduk pulak kat depan TV bukan channel ONEHD sebabnye aku nak tengok cite STAR KING. diacarakan HO-DONG dan dibantu oleh LEE TEUK Suju. citer ni best sebab die bagi peluang kat orang biasa yang bukan artis tunjuk bakat diorang kat sini.. macam2 bakat yang korang dapat tengok . kalau korang langgan ASTRO BEYOND for sure korang bole tengok rancangan ni kan sebab ONEHD ni bole tengok if kite ada ASTRO BEYOND je ^^

hari selasa :
nama rancangan ni pulak "FAMILY COMES HERE". yang ni artis2 tetap reality show ni akan pergi kat mana2 kampung then dorang pilih 1 rumah untuk tolong buat kerja means dorang akan stay kat rumah tu 1 malam.. tuan rumah tu pulak pihak krew hantar dorang pegi holiday. semua kos holiday rancangan ni yang tanggung. diorang akan panggil artis jemputan jugak setiap minggu.. seronok tengok citer ni sebab diorang ni sangat rapat dah macam adik beradik betul. tapi dah nak habis da sbb semua yang jadi artis tetap dah masing2 busy. antara yang ad kat dalam show ni Jae Seuk, Jong Kook, Hyo-Ri FINKL, Dae sung BigBAng. 

hari rabu :
yang ni pulak SBS INKIGAYO (MUSIC BANK). lagu2 baru korang akan dapat tau bile group atau penyanyi solo diorang buat comeback. tapi yang ni dekat channel KBSWORLD pon ada.. aku tau lagu2 baru pon sebab music bank ni la and ofkos sebab abang aku bg info ^^  tadi 2PM buat comeback lagu diorang "Hands Up". 2PM ni fav band aku hehehe pastu yang menang music citizen minggu ni kumpulan f(X) lagu "Hot Summer" and f(x) pon band perempuan yang paling aku suka weee 


hari khamis :
yang ni pulak rancangan talk show yang dikendalikan Ho-Dong dengan Lee Seung Gi. yang ni artis2 akan cerita pengalaman diorang sendiri sebab nak dapatkan gelaran strong heart tu.. susah plak nak terang tapi rancangan ni unik sebab ada AKADEMI TEUK. Lee Teuk , Shin Dong and Eun Hyuk yang buat akademi TEUK ni. dorang buat lawak la hahahaha ok aku gelak sensorang =.=

hari jumaat :

hari jumaat pack sikit la sebab ada 2 rancangan yang aku layan first RUNNING MAN and second HEROES .. mostly yang kau share malam ni semua reality show and talk show. Running Man seronok sebab die ada banyak game yang tak buat kite bosan bile tengok contohnye main kejar2 pasukan lawan, cari guest diorang tempat pulak diorang wat kat tempat yang best2 so tak bosan la tengok. HEROES plak artis2 gurl yang majoriti dari group idol macam After School, KARA, T-ARA, dorang wakilkan la sorang dari grup dorang, ada jugak penyanyi solo and pelakon antaranya IU, Su-a, In-Na, Bong-Sun. yang ni kebanyakan nye buat aktiviti amal. dan akan dibahagikan pada 2 kumpulan la selalunye ^^

ok agak2 korang faham tak bila aku explain pasal citer2 ni.. ok kalau tak faham entahla hehehe now i'm so so so so addicted dengan korean show. movie ke apa ke memang semua aku layan. huh letih la type panjang2.. hahha kalau rajin silalah like and comment.. ok babai ^^





12 comments:

mocha~ said...

perangai kita sama j!!
variety show korea mmg best2 n gila!

Budak Giler Cadbury said...

@mocha~ kan hahahahaha kdg2 sampai na terperuk je kat rumah tanak keluar :)

::FAIZ FARISH:: said...

menarik

Aien Najib said...

HAHAHAHA .aku layan music bank je weh .tp astro beyond memang TERBAIK .layan bola mmg syok gilas ~ nak pulak tv plasma .weeee ~ HAHA .untung la tv plasma ~

Zuryn Zakarya said...

Heroes,Strong Heart & Running Man the Best Korean Variety Show,You're So Lucky can watch this..saya layan by online,je :( klu line okay baru layan..klu line teruk..mmg bosan lerr hidup... :(

Budak Giler Cadbury said...

@Aien Najib hahah mengom ain... mcm la kau takde beyond grrr

Budak Giler Cadbury said...

@Zuryn Zakarya ala jgn cmtu .. nnt awk mst bole tgk jgk kan :) at least awk tau jugak kan rancangan ni wujud

Budak Giler Cadbury said...

@::FAIZ FARISH:: hehehe thanks

Aien Najib said...

heeeeeeeee .beyond mmg terbaik .duit yang keluar nak bayar tiap bulan pon mmg habis baik :p

N4D♥R4H said...

wow...semuanya korea...hehe

Budak Giler Cadbury said...

@Aien Najib hahahahahha tulah kan

Budak Giler Cadbury said...

@N4D♥R4H heheheh a'ah... sume korea :)