Friday, May 20, 2011

Tak Habis-habis gune ayat keramat tu kan

hye assalamualaikum :)
hah tetibe hari ni ada mood nak update blog ni kan... entah kenapa semenjak2 ni macam malas je nak update... takde idea la nak update apa.. tapi bila ade idea macam ni la kelam kabut balik dari kedai , bukak lappy sign in facebook, blogger, twitter.. then bila mak bising terus tutup semua yang ada hahaha

ok berbalik dari tajuk yang kat atas tu, maybe benda ni dah lama jadi and maybe jugak ada di antara blogger2 yang tengah membaca ni pernah lalui benda2 ni hahahah korang mesti penah jumpa kan orang datang blog korang then tinggalkan jejak kat shoutbox korang dengan ayat yang macam ni " follow awk,jom follow saya balik" .. ok sebenarnya aku tak kisah pon korang nak cakap macam tu, jenis aku ni aku akan follow blog yang aku rasa entri die menarik dan best ... seyesly aku suka blog yang bile aku baca entri die aku tak bosan.. tapi ada setengah2 blog kadang2 aku baru bace entri die sekerat aku dah choww.. sebab apa, sebab aku bosan.. tapi aku ni taklah sekejam tu.. sape2 je yang singgah kat blog aku, aku mesti pergi blog orang tu balik and aku akan tinggal jejak kat shoutbox die.. buat macam tu pon tak salah kan .. and kadang2 aku tak follow pon blog orang tu tapi aku singgah and jadi die punya silent reader..

sebenarnye, kita tak payah nak mention suruh orang follow kita balik.. kalau blog kita best mesti ada follower tu.. kadang2 follower ramai tapi traffic tak la kencang mana.. macam takde gune jugak kan.. ada jugak sesetengah orang cakap puas bile tengok blog ramai follower... mungkin jugak tu.. tapi tulah kan itu semua pendapat masing2.. actually aku suka blogger2 yang baru menjinakkan diri dalam dunia blogger ni.. mungkin la diorang sibuk mengejar follower tapi disamping tu diorang rajin mengupdate blog diorang sebab diorang tanak bagi blog diorang sunyi.. hah itu kan bagus..

alamak panjang la pulak aku mengarang hari ni adoii hahhaha sebelum tu aku nak mintak maaf la kalau ada yang terasa dengan entri ni.. yang sejujurnye dulu aku pun macam tu.. mule2 je lepas tu takde dah.. entri ni dibuat bukan untuk dituju pada sesape.. cume aku tulis pada apa yang aku selalu nampak bile aku tengah blogwalking.. ok byebye :)

13 comments:

Mohd Nor Quiyyum said...

da lapok la isu ni keh4

hakeem kira said...

follow u . follow me bek

aRaN said...

hi nina :)

Budak Giler Cadbury said...

@Mohd Nor Quiyyum nampak sgt tak baca ... mmg dah lama kan ... dah tertulis pon kat situ :))

Budak Giler Cadbury said...

@hakeem kira hahahahha ... senget la akem

Budak Giler Cadbury said...

@aRaN
hi aran :))

アヌム ちゃん said...

Salam. singgah sini ye~ Nice blog :)
Sudi2 la visit me @ frommetoyou eh..arigatou..(^____^)

-i N G s h a h z- said...

singgah disini.. (:

Budak Giler Cadbury said...

@アヌム ちゃん thanks babe :)) i pon da singgah blog u jgk

Budak Giler Cadbury said...

@-i N G s h a h z- thanks :) will visit u back

Nazlan's Daughter said...

like this ! =)

Budak Giler Cadbury said...

@Nazlan's Daughter hehehe thanks :) idea yang dah lapuk i think en

Nurul Fifi Amalina said...

tau takpe. kadang tu saja jelah tulis kat soutbox die, kite singgah. then bila die singgah kat blog kite boleh ckp '' You follow me first and I will follow you.

sabo jela kan. ;)