Tuesday, April 5, 2011

Maafkan Orang Tak Salah

ni qilot my gepreng <3 knl dr KAKIBLOGGER. thanks syg sbb da jd kawan i .. 

ni husna .. dia baik and sangat memahami aku even baru knl ta smpai setahun.. thanks na.. 
pada yang lain tu , maaf sgt2 aku takde gambar ngan korang ..jumpa nnt snap gambar banyak2 ok :)
assalamualaikum ..
entah kenapa aku nak share2 ngn korang pasal maaf memaafi ni hahaha harap2 korang faham ..
ntah kenapa aku tetibe pikir pasal ni.. camni la citer dia,, tahun lepas banyak benda buruk yang jadi kat aku.. gaduh sesaje la.. aku taktau la aku bersalah atau tak dalam soal tu.. tapi ada 1 kes memang aku tak bersalah..

kadang2 aku pikir jugak.. apa la salah aku ni kan .. mungkin apa yang jadi kat aku selama ni ada salah aku dan salah orang yang ada masalah dengan aku tu.. semua manusia ada buat salah.. kita manusia tak lari dari buat masalah kan.. kalau ada aku mintak maaf,, mungkin aku tak perasan salah aku sendiri.. aku sebenarnye tak suka nak gaduh2 ni..

salah satu sebabnye, kawan2 kan nak gadoh buat pe.. duduk sebilik sekatil setilam sebantal sume takkan aku nak lupekan tu.. banyak kenangan manis antara kawan2 ni.. tapi entah la kadang2 ego ni menguasai diri masing2.. tapi aku ni jenis memaafkan.. senang memaafkan orang.. tapi disamping tu aku cuba berhati2 dan berjaga-jaga taknak la masalah yang sama datang balik kan..

aku cuba improve kan diri aku ni, cube berubah ke arah kebaikan.. aku berharap aku akan menjadi yang lebih baik dari sebelumnya.. aku nak berterima kasih kepada beberapa orang KAWAN yang baru aku kenal sebab dah banyak tolong aku pastu banyak bagi nasihat yang membina.. thanks kawan2.. tak sangka walaupon baru kenal korang sanggup la dengar masalah aku.. thanks to AMIEY,LAVENDER,AIEN,QILOT,ARINE,HUSNA and YANA.. mungkin kite tak pernah jumpa..kenal pon dalam FACEBOOK and BLOGGER tapi sepanjang aku kenal korang banyak nasihat aku dapat..

kepada sesape yang ada saket hati atau tak puas hati dengan aku and mungkin aku ada sakit kan hati korang aku mintak maaf sangat2.. mungkin aku tak perasan sume tu.. BELAJARLAH MEMAAFKAN ORANG.. kalau bole sebelum tidur tu pon kita maafkan semua orang sebab mana nak tau andai malam tu malam terakhir kita kat muka bumi ni kan..

7 comments:

lavender harum wangi said...

i forgive everybody n hope everybody forgive me. :">

insyaAllah we'll get back what we give~

Budak Giler Cadbury said...

@lavender harum wangi tulah ika.. aku sebelum tdo mst maafkan semua orang :)

AIEN NAJIB said...

org yg memaafkan lebih baik dari mereka yg meminta maaf ^^

nub said...

uhuhuu.....

maafkan aku...

sebab aku tersangat suka post ni.

hehe

Budak Giler Cadbury said...

@AIEN NAJIB yup betul tu ain.. btw thanks 4 d comment <3

Budak Giler Cadbury said...

@nub OMG nub otai suka post aku ahahhaa thanks nub

Sh@ S@peri said...

baguslah maaf memaafi...kita akan rasa lega bila kita dah minta maaf pada seseorg tu walaupun kita rasa kita xbersalah..