Wednesday, March 16, 2011

Lupa Daratan

makin lama aku makin melupakan tujuan utama aku
tujuan dan prinsip yang aku ciptakan sendiri
mana prinsip - prinsip itu pergi
kenapa diri ini makin jauh dari tujuan sebenar

aku cuba menjadi aku dengan prinsip ku itu
aku mencari kembali prinsip itu
kenapa aku boleh lupa semua itu
dimana janji aku terhadap diri sendiri

aku lupa dengan janji aku
aku lupa akan prinsip yang aku pegang
tetapi setelah ditegur aku mula sedar
aku telah jauh tersasar

bukan ini yang aku mahu
bukan ini yang aku kejar
aku hanya mahu menjadi diri aku sendiri
dan aku mahu kembali ke prinsip aku dahulu

jika aku tersasar
sedarkan aku wahai teman-teman
bahawasanya aku hargai jika ada yang mengingati aku
TERIMA KASIH KAKAKKU AMIEY WHITE kerana telah sedar akan perubahan itu ...

aku akan cuba kembali ke prinsip dan tujuan sebenar aku berblog

12 comments:

hilmi said...

aku suka part kakak tu. HAHAHA

btw, cer citer apa tujuan berblog?

nub said...

nicee!!!

storyfromme said...

jika kita tersasar,muhasabah diri dan pulang ke pangkal jalan semula :)

Budak Giler Cadbury said...

@hilmi kalo ikotkan aku berblog untuk2 suka2 and aku na citer pasal life aku .. but late2 ni aku rasa cm terkejar na cari follower .. aku rasa kau akan faham la apa mksd aku.. aku mintak maaf sbb aku dah tersasar jauh.. seyesly jauh da.. aku da lupe prinsip aku :(

Budak Giler Cadbury said...

@nub
thanks nub :)

Budak Giler Cadbury said...

@storyfromme yups thats true my dear

Amiey White said...

:) part kakak tu gua terasa macam orang tua .

btw be urself . jangan tersasar menjadi seorang yg tersasar niat nya .

maaf lama x datang sini jujur~

XIX Dragunov said...

adik amiey...adik la nina~~ hahaha~ hurm... ikut la nak buat ape pun... blog sendiri, ikut la kata hati... prinsip kita boleh kita ubah... kalau ape yang kita ubah tu untuk menjadi lebih baik...kalau jadi lagi buruk, baik jangan... =)

lavender harum wangi said...

nina nina nina~ like seriously, follower tu tak penting for me. apa yang penting? kerjasama! hahahahahaha :D

xdela, yg penting mereka yg follow kita tu dtg singgah blog kita, puas hati dgn entri kita and sudi komen.

kalau follower beribu pun tapi yang sudi dtg jenguk, tak sampai seratus. sama je mcm follower sikit.

wujudkan satu hubungan antara blogger. mcm blog aku, yang selalu komen2 pun reader yg sama. reader dlm blogger cycle aku.

even ada pengkomen setia aku tu, ada yg aku tak follow and dia pun tak follow blog aku. tapi kitorang selalu kunjung mengunjung. itu lebih bagus. :">

Budak Giler Cadbury said...

@lavender harum wangi tulah ika.. aku pon rasa cmtu.. aku da tobat ika.. seyes tobat .. aku dah kembali ke pangkal jalan =='

lavender harum wangi said...

glad to hear dat muchuk~ so marilah kita sama2 berblogging dgn gembira~ :">

Budak Giler Cadbury said...

@lavender harum wangi mari2 ayuh2 hahaha