Tuesday, February 1, 2011

Kesian Dorang.. Jom Tolong !!


assalamualaikum :) 
mungkin korang fikir nina agak slow and lambat info pasal kes yang tengah hangat sekarang ni membabitkan orang Malaysia kita kat EGYPT yang tengah terseksa kat sana.. mereka sangat memerlukan bantuan kerajaan.. so pada sesape yang da bace entri nina ni and korang takde lagi entri ni jom kite copy n paste kat mane2 social network yang korang ada .. kita hebahkan berita ni .. kita cuba membantu mereka dalam cara ni pon takpe asalkan kita sudi membantu kan.. cube korang tgk kisah diorang yang kat bawah ni ..


KISAH SEBENAR DI EGYPT

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

lgi sdey bile dapat tau :

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.

aku sedey memikirkan rakyat kita yang ada kat sane 2 :( jom ramai2 kita doakan kesejahteraan mereka and doakan mereka selamat pulang ke tanah air tercinta MALAYSIA..nak tau lebey lagi korang bole pegi kat link ni 




 (videos at egypt. must see!)

sape2 na copy n paste silalah..tapi hanya untuk entri ni sahaja ok !!



5 comments:

lionteen said...

kesal dgn kerajaan msia:(

Budak Giler Cadbury said...

@lionteenap yang kita mampu buat cume berdoa agar semuanya selamat :(

Schubert Serenade said...

setuju..kalau bukan kita tolong sapa lg kn...erm nk wat cmne nina??copy n paste this entry ka??huhu..gua enggak taw sih...:p

+d.O.Y.A.h+ said...

harap2 semuanya ok. takutjuga stadi kat oversea ni kan.

Budak Giler Cadbury said...

@ d.O.Y.A.h 2 lah..doakan yang terbaik untuk diorang ..