Saturday, February 5, 2011

Kenapa Menjadi Seorang Blogger ?

ok actually nina agak tersentuh apabila membaca entri kat blog AmieyWhite ..tajuk yang best..so nina rasa mcm nak jawab la ap yang amiey tny :)

1) KENAPA MENJADI BLOGGER ?
2) UNTUK POPULARITY, DUIT ATAU PENULISAN ITU SENDIRI ?

ok nina jawab ye :)

mula2 join dunia blogger ni nina just fikir "aku na berblog untuk diri aku bukan untuk sape2" maksudnya nina just suka2 je na buat blog and cuma na story pasal diri nina..tapi bila nina dah join grup KAKIBLOGGER makin lama nina rasa mcm nina suka berblog sebab nina dah tgk mcm2 jenis blog and diorang punya entri pon best..dari situ nina cube menjadi seorang blogger yang cuba unutk menarik minat orang untuk datang kat blog nina atas sebab mereka sukakan cara penulisan nina..tapi nina mengaku la nina kurang sikit bab karang mengarang ni tapi nina cuba sedaya upaya la kan ..kalo boleh nina nak jadi seorang blogger yang dikenali sebab cara penulisan..nak orang kagum dengan cara penulisan nina kat dalam blog..nina akan cube menjadi apa yang nina nak.. kalo korang bace entri pasal KENAPA MENJADI BLOGGER kat blog AmieyWhite kat situ dia ada story pasal ZINE.. terus terang nina cakap pada sesape yang bace entri ni jom la join zine ni sebab kat situ korang akan tau mcm mane korang na buat netri yang menarik berdasarkan tajuk yang dipilih.. first ZINE KAKIBLOGGER dah release yang bertajuk rokok and agak sedeh la sebab tak ramai budak2 KAKIBLOGGER join..semalam time kami bincang2 na buat tajuk apa plak untuk ZINE kali ke2 ni tak ramai yang respon.. admin2 KB sedeh jugak la semalam .. tapi nina akan sokong zine ni sbb zine ni best..

yang keduanya , jujur nina mengaku mula2 nina jeles tgok orang lain punya blog yg ramai follower..nina rasa mcm nak sgt kumpul follower..konon nak bangga la..semua berubah lepas nina join KAKIBLOGGER.. bukan nak promote ke apa tapi grup KB ni berbeza tau..kbnykkan ahli grup KB bukan kejar popularity..so dari situ nina faham konsep diorang..kat situ banyak blogger hebat..walaupon muda2 lagi tapi kebanyakkan semua berblog atas sebab penulisan..and semalam nina on call dgn AmieyWhite nina respect dye sbb dye betol2 tegaskan kat nina pasal penulisan dalam blog..rasa mcm adore gila kat dia kan hahaha so sekarang nina berblog bukan untuk kejar popularity ke duit ke tapi nina cuba untuk jadi blogger yang pandai menulis entri dengan cara yang tersendiri.. doakan nina ye korang :)

so nasihat nina, tak payah la nak paksa2 org follow kita..kalau diorang rasa nak follow mst diorang akan follow :)

THE END 

18 comments:

Chuck said...

Gua sokong dari belakang ye Cadbuey. XD

lavender harum wangi said...

yeah2~ nina nampak matang sgt dlm entri ni~ :D

Budak Giler Cadbury said...

@Chuck jahat lah dia niyh hhhaha thx chuck :)

Budak Giler Cadbury said...

@lavender harum wangi ahahha thx ika ..

.:padie_eyla:. said...

beblog bukan nak cari folower. but to share opinion. (:

Budak Giler Cadbury said...

@.:padie_eyla:. yups sokong :)

saperakue said...

yeah.. x payah paksa orang follow kita.. biar ia ikhlas... itu lagi berbaloi dan secara semula jadi kita akn sentiasa melawat blog dia ^_^

Budak Giler Cadbury said...

@saperakue yups betol 2 :)

Amiey White said...

@Budak Giler Cadburyni bukan tag =.=""""" gua de pening

Budak Giler Cadbury said...

@Amiey White mana ada nina ckp tag lalalalal~~~ ahahha

AyinAyob said...

betul betul betul. sian admin admin tersayang kite kann.

+d.O.Y.A.h+ said...

yay itu dia nina~
takpe tak ramai folower, asalkan entri bes! tak harapkan gamba cun2 saja :) syg nina!!

Budak Giler Cadbury said...

@AyinAyob ha tau takpe hee

Budak Giler Cadbury said...

@ d.O.Y.A.h yups betol 2 syg :)

nub said...

ceq rasa 1 hari nanti ang yang akan jadi blogger disanjungi ramai. siyesly cakap, entry ini menampakkan kematangan ang.

keep blogging k kawan!

ceq dulu pena delete blog, tapi Amiey la yg bagi smgt nak idopkan balik...

jgn kejar populariti okayh, sebab nanti kita xkan bertahan lama =)

Budak Giler Cadbury said...

@nub
weyh ang buat aq rasa na teriak hahaha thx bro.. aku rasa ang pon bole sbb entri ang bes2 tau hahah

Shafiza said...

Jum ramai-ramai kite up kan kakiBLOGGER!

Budak Giler Cadbury said...

@Shafiza jom2 :) jom bg kakiblogger femes :)